14. Samobor Jazz Festival

14. Samobor Jazz Festival
Datum objave:
06.05.2018.

Samobor ponovno postaje grad vrhunskog jazza u organizaciji najstarije Gradske glazbe u Hrvatskoj - Gradske glazbe Samobor , utemeljene 1807. godine. Festival je organiziran volonterski, a ideja Festivala je spoj nastupa manjih jazz sastava tijekom 4-5 večeri preko tjedna u Cafeu Havana i nastupa većih sastava i big bandova u subotu pod šatorom na Trgu kralja Tomislava u Samoboru. Zadnji dan festivala, u nedjelju, rezerviran je na nastup Gradske glazbe Samobor sa svojim gostima. U kombinaciji s nastupom većih sastava i Big Bandova samoborski Jazz Festival po svojoj strukturi i trajanju jedinstven je u Hrvatskoj i dodatni je sadržaj kulturno-glazbene turističke ponude grada Samobora.

Već 14. godinu koncem svibnja, u Samobor dolazi jedan dio jazz karavane najboljih hrvatskih jazz glazbenika!

Gradska glazba Samobor ovim dugogodišnjim projektom, kombinacijom nastupa jazz sastava u klupskom prostoru Havana Bara Samobor i nastupa velikih jazz orkestara na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, daje svoj volonterski doprinos organizacijom ovoga festivala u promociji Grada Samobora kao nezaobilazne jazz točke kulturnoga turizma. Šest dana vrhunskoga jazza, bluesa i soula, bez plaćanja ulaznice, to se ne propušta!

Gosti ovogodišnjeg Jazz festivala u Samoboru su Zdenka Kovačiček, Nina Kraljić, Soul Shadows, Igor Geržina, Mario Rašić i Balkan Zoo Ensemble i Elvis Stanić. Sve redom istinske glazbene veličine koje jamče nezaboravan glazbeni doživljaj.

 

Program

Havana Bar – 21:30h

petak 18.05. – Mario Rašić & Balkan Zoo Ensemble

subota 19.05. – Igor Geržina Funk&Soul Appreciation Society i specijalna gošća Nina Kraljić

četvrtak 24.05. – Mirza & Soul Shadows

petak 25.05. - Elvis Stanić Group

 

Šator – Trg kralja Tomislava

subota 26.05. – 21:00h

Zdenka Kovačićek & Greenhouse Blues Band

nedjelja 27.05. – 20:00h

Gradska glazba Samobor Big Band i specijalni gosti - Nina Kraljić & Igor Geržina

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja