Jazz u Boogieu

Jazz u Boogieu
Datum objave:
07.05.2018.

Tadej Kampl

 

Tadej Kampl - Life is Good

‘Life is Good’ je projekt jednog od ponajboljih slovenskih bas gitarista Tadeja Kampla, u kojem potpisuje autorstvo i produkciju. Album je izdala američka izdavačka kuća ‘Artotmatik Publishing House’.

Tadejov eklektični autorski potpis objedinjuje razne srodne glazbene pravce kao što su jazz, funk i afro-beat u izvedbi vrsnih glazbenih individualaca.

Album ‘Life is Good’ je snimljen 2014. godine u ‘Acoustic Recording’ studiju u New Yorku i od tada plijeni pažnju kako publike tako i stručne kritike.

Na albumu su sudjelovali saksofonist Igor Lumpert, klavirist Marko Churnchetz i bubnjar Justin Brown s gostujućim glazbenicima Jure Puklom i Lenart Krečičom na saksofonima.

Tadej Kampl - Life is Good - 2015 (Full Album)
https://www.youtube.com/watch?v=xDYUWOCA_fY

Tadej Kampl - bass
Lenart Krečič - ts.
Pedja Milutinović - dr.
Dejan Berden - pno.


petak, 11.5.
22 h
Razz & Mikuljan Wind Factory

‘Razz & Mikuljan Wind Factory’ je projekt izvrsnog jazz saksofonista iz Rijeke, Denisa Razumovića i talentiranog trubača iz Labina, Roberta Mikuljana.

Njihovi energetski nabijeni nastupi su spoj jazza, funka i soula te nikoga u publici ne ostavljaju ravnodušnim. Ritam sekciju čine Karlo Lovrić na orguljama i Edin Botić na bubnjevima, još dva predstavnika izuzetno jazzom plodnog liburnijskog kruga.
Denis Razz, već jako dobro poznat prijateljima hrvatske jazz scene, ovim projektom publici predstavlja svoje kolege - mlade, stilski svježe improvizatore i sposobne soliste koji su trenutno vrlo aktivni sudionici kvarnerske glazbene scene.

Denis Razz voli sebe definirati kao spoj altista Jackie McLean-a i Lou Donaldson-a, dok je Art Pepper izvršio najjači utjecaj na njegovo ritmičko fraziranje. Svoju bogatu biografiju s brojnim strukovnim nagradama Razz je okrunio obavljivanjem svojih solo albuma ’In Umbra’, ‘Urban Minority’ i ‘For Believers Only’.

Denis Razumović Razz - as, ss
Robert Mikuljan - tr., fh.
Karlo Lovrić - org.
Edin Botić - dr.


subota, 12.5.
22 h
Boogie voli Steve Wondera - Soulshadows!

Na glazbenom spektaklu, u subotu 12.05., slavimo rođendan jednog od najuspješnijih glazbenika dvadesetog stoljeća Stevie Wondera!
Stevie je kao čudo od djeteta potpisao nakladnički ugovor sa samo 11 godina i od tada plijeni pažnju, kako glazbene kritike, tako i najšire publike. Stevie Wonder je najnagrađivaniji muški solo izvođač svih vremena sa više od 100 milijuna prodanih albuma, 25 nagrada Grammy i preko trideset broj jedan hitova na glazbenim ljestvicama.

Za tu prigodu u Boogie stižu najbolji Soul-Funkeri iz Amsterdama!

Za ovu posebnu priliku Soul Shadows bend dovodi najbolje klupske glazbenike iz amsterdamskih bendova The Hats, Bashir Brothers, Jaxswing. Oni su ujedno I residenti najpoznatijih klubova za live svirke poput Bourbon Street club-a I Waterhole-a, kroz čije su pozornice prošli gotovo svi najjači glazbenici 20 stoljeća, Rolling Stonesi, Prince, Sting, B.B. King, ZZ Top, Joss Stone, itd. Naši večerašnji gosti dijelili su stage sa gotovo svima njima.
Soul Shadows bend predvođen lead vokalom Mirzom Tetarićem upravo se vratio s amsterdamske turneje te uspješno gradi svjetsku karijeru nastupajući u spomenutim klubovima gdje nastupi traju preko 5 sati i na kojima nema’’švercanja”. Prošle godine o Shadows-ima se u više navrata raspisao najpoznatiji svjetski portal za Soul glazbu “Soultracks” koji je prvi objavio njihove singlove I napravio hvale vrijedne recenzije naglašavajući da je to prvi europski bend koji svira soul svjetske kvalitete. Soul Shadows Amsterdam edition bit će prava poslastica za zaljubljenike neo soul-a, soul-funka, r&b-a, hip-hop-a I rocka. Amsterdam je plesao cijelu noć , Zagreb će zasigurno do jutra. Dame I gospodo Soul Shadows Amsterdam edition!

Boogie voli Steve Wondera!

BAND MEMBERS:
MIRZA TETARIĆ - LEAD VOCAL
SABRINA HEBIRI – LEAD VOCAL
PETER SIDIQ – BASS GUITAR
SAMIR BASHIR- ELECTRIC GUTIAR
PATRICK WIEBERS – DRUMS
VINCE CALLY – PERKUSIJE
GORAN KUNŠTEK G.O.C. – MC

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja