Promocija novog albuma Mimika orkestra

Promocija novog albuma Mimika orkestra
Datum objave:
08.05.2018.

MIMIKA ORKESTAR PROMOCIJA NOVOG ALBUMA
+ DAMIR IMAMOVIĆ, ROB MILNE

Muzej Suvremene Umjetnosti, Zagreb 25/5/2018
POČETAK - 20h

Po prvi puta, Mimika Orkestar nastupa s cijelim albumom "Divinities of the Earth and the Waters" (PDV records) koji se bavi staroslavenskom mitologijom i sanjivom pričom o pojedincu koji sebe vidi kao dio folkornog festivala.

Uz orkestar gostuje i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) (Engleska) te skladatelj, autor, vokalista i istraživač tradicije Sevdaha Damir Imamović (BiH). Tom prigodom će Mimika Orkestar izvesti i neke Damirove skladbe, te će on gostovati i na novom premijerno izvedenom materijalu samog orkestra koji se nadovezuja na spomenuti album.

Uz orkestar i cjelokupni zvučni nastup, osmišljen je i video zid autorice Ive Gavrilović koji se veže uz cjelokupnu priču.

Nastup će se odviti u Muzeju Suvremene Umjetnosti u vrhnuski opremljenoj Dvorani Gorgona te će orkestar za ovu prigodu biti i proširen s dodatnim i često gostujućim članovima iz Hrvatske i Slovenije.

----

MIMIKA ORKESTAR osnovao je glazbenik Mak Murtić u Londonu, 2010 godine.

Ansambl danas djeluje na Internacionalnoj sceni u kontinuitetu od 8 godina, sa nastupima na etabliranim i svjetski poznatim festivalima (London Olympics, Latitude Festival, London Jazz Festival, Love Supreme Festival, Festival Slobodne Glazbe).

Uspješno surađuje sa isto tako priznatim autorima i orkestrima, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu (Clapham Community Choir, Jazz Orkestar Hrvatske Radio Televizije, Filip Novosel, Septet Ad Libitum Zagrebačke Filharmonije, Thodoris Ziarkas, ZKM, HRT).

Poslijednjih je godina nastao snažni interes Zagrebačke, ali i Hrvatske publike (Vintage Industrial Bar, Vinyl, Vortex Jazz Club, Courtyard Theatre, KSET, MSU, Pallach / Rijeka /, Turistička Zajednica Split, Kino Slavica /Dubrovnik/).

Mimika se veže uz Kolektiv Živa Voda.

RADIONICA ROB MILNE-a (BAS KLARINET, SAKSOFON, IMPROVIZACIJA, KOMPOZICIJA)
KLUB VINYL - 23/05/2018
POCETAK - 17h

Uz kupljenu kartu prvih 40 ljudi dobiva i popust na radionicu i koncert Rob Milne-a koji se održava 23.5. u klubu Vinyl u Bogovićevoj.

AFTER PARTY

Nakon koncerta održati će se After party u klubu Spunk (NSB) s DJ-em Damjanom Morellom.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja