Prvi Jazz & Wine festival na Hvaru

Prvi Jazz & Wine festival na Hvaru
Datum objave:
09.07.2018.

PREDSTAVLJEN PRVI JAZZ & WINE FESTIVAL KOJI ĆE ODRŽATI U STAROM GRADU NA HVARU

Krajem srpnja za Hvarane i njihove goste svira američki blues i jazz gitarist Yogi Lonich te drugi vrhunski džezisti

 

Zagreb, 6. srpnja – Prvi Jazz & Wine festival predstavljen je u zagrebačkom Supercaffeu, a održat će se od 18. do 22. srpnja u Starom Gradu na otoku Hvaru. Navedeni festival spoj je vrhunske jazz glazbe i kvalitetne domaće enološke ponude koji će povezati bogatu hvarsku tradicijsku baštinu s internacionalnom kulturom. Osim dobroga vina i vrhunske glazbe, događaj je dodatno obogatila gastro ponuda koja će biti ponuđena i na samome festivalu. Kvalitetu ovoga projekta prepoznali su i vrhunski domaći i strani glazbenici pa će tako posjetitelji festivala već prve godine moći uživati u najboljim jazz izvedbama Yogija Lonicha, Kristijana Beluhana, Jana Kinčla i Regisa Kattiea.

Događaj je započeo obraćanjem moderatorice Jane Fabijanić koja je predstavila organizatore festivala Gorana Grubišića i Joea Pandura.

Organizator ove manifestacije, Goran Grubišić, poručio je kako je svaka bolja vinska regija već prepoznala spoj vina i jazza, a odabir Hvara bio je logičan s obzirom na dugu kulturnu i vinsku tradiciju.

Jazz & Wine festival okupljenima je predstavio i Joe Pandur, umjetnički direktor festivala i iskusni glazbenik te dobitnik nekoliko Porina za jazz izvedbu koji je istaknuo:

„Za prvu godinu festivala odabrali smo program koji će zadovoljiti širu publiku. Tako prvog dana festivala nastupa JP Organic3 feat. Jana Fabijanić, dok drugi dan imamo dva koncerta, a to je trio izvrsnog američkog blues i jazz gitarista Yogija Lonicha koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri snimao za Shakiru, DJ Zeeda te Yusufa. Uz njega su tu i francuski skladatelj Regis Kattie i zagrebački DJ i producent Jan Kinčl koji će nam predstaviti novi album 'In plain sight' koji je nedavno izašao za PDV Records. Trećeg dana festivala na pozornicu stupa Afro-Cuban space program s Jankom Novoselićem,  Hrvojem Rupčićem, Zvonimirom Šestakom i Hrvojem Gallerom. 21. srpnja slušat ćemo Real Deal Brazil s Kristijanom Beluhanom. Dakle, potrudili smo se dovesti u Stari Grad ono najbolje što jazz nudi, a vinska i gastro ponuda će još više doprinijeti toj kulturi uživanja koja nas tamo očekuje.“

Jazz & Wine festival trajat će 4 dana, tijekom kojih će posjetitelji uz svakodnevnu glazbenu ponudu na trgu Škor moći sudjelovati i u degustaciji vina poznatih hvarskih vinara te posjetiti brojna predavanja. Ako je suditi prema viđenome u Supercaffeu, gdje su se okupili brojni posjetitelji i poznata lica, u Starom Gradu očekuju nas 4 dana vrhunske zabave i uživanja u gastro-enološkoj ponudi otoka Hvara.

 

DJ JAZZOZO (ZORAN LAZETA)EVERY DAY

Nakon plaže u okviru Sparkle After Beach programa na Nova Rivi, kao i prije i nakon svakog koncerta DJ Jazzozo vas čeka za DJ pultom sa svojom bogatom vinylnom kolekcijom funk, soul i dancelfloor jazz hitova.

 

Četvrtak, 19. 07.

YOGI LONICH TRIO

U prvom dijelu programa slušat ćemo trio izvrsnog američkog blues i jazz gitarista iz Los Angelesa —Yogi Lonicha. Yogi je bio gitarist od izbora za Chris Cornella (Soungarden), Melissu Etheridge, Anastaciu, Meredith Brooks. Snimao je za Shakiru, DJ Zedd-a, Yusuf-a

(Cat Stevens). Svirao je s Jimi Hendrix-ovim glazbenicima Mitch Mitchellom i Billy Coxom na otvaranju Hendrixove izložbe u Rock’nRoll Hall of Fame. S Yogijem nastupaju izvrsni mladi bassist Ante Jurinović i virtuozni bubnjar Mihail Parušev, inače član legendarne makedonske grupe Leb i Sol.

Yogi Lonich - git., voc.
Ante Jurinović - bass
Mihail Parušev - dr.

 

JAN KINČL & REGIS KATTIE — “LIVE DJ ACT”

U drugom dijelu prve večeri Jazz & Wine festivala nastupiti će zagrebački DJ i producent Jan Kinčl te francuski skladatelj i pijanist Regis Kattie. Jan i Regis će nam predstaviti svoj novi album ‘In plain sight’ koji je nedavno izašao za PDV Records i odreda dobiva najviše ocjene svjetskih glazbenih kritičara.

Jan Kinčl - electronica
Regis Kattie - keyboards

 

Petak, 20.07.

AFRO-CUBAN SPACE PROGRAM JANKO NOVOSELIĆ & CO.

U petak imate priliku slušat izvrsni band našeg poznatog kompozitora i virtuoza na bubnjevima Janko Novoselića, koji
je kao autor ili instrumentalist sudjelovao u više nagradjivanih projekata — Bilk, TBF, Satellite, Chui, Tobogan, Kozmodrum su tek neki od njih. Dodatak afro-kubanskih ritmova u kompozicije rezultira sasvim neobičnom kombinacijom: riffovski rock pristup i pop senzibilitet spajaju se s afro-kubanskim svemirom, a sve skupa, isprepleteno improvizacijom, završava u formi jazza.
Uz Janka, glavnu riječ vodi osnivač grupe Cubismo, putopisac
i expert za afro-kubansku glazbu Hrvoje Rupčić.

Janko Novoselić — bubnjevi / kompozicije
Hrvoje Rupčić — udaraljke

Hrvoje Galler — klavijature / sintesajzeri
Zvonimir Šestak — bas

 

Subota, 21. 07.

THE REAL DEAL BRAZIL

Real Deal Brazil sekstet njeguje brazilsku glazbenu tradiciju sviranja po kućama pa tako vokalisti na nastupu sjede za stolom s bocom vina i u neobaveznoj konverzaciji, često s elemetima humora te
na granici s teatralnim, svoju publiku upoznaju s kompozicijama

i njenim sadržajima. Band je ostvario mnoge zapažene klupske nastupe, a reakcije publike na zaraznu brazilisku glazbu su uvijek sjajne. Drugi vokal i svojevrsni bilingualni MC ovog banda je naš poznati glumac Tvrtko Jurić koji je srednju školu pohađao u Rio de Janeiro-u i veliki je entuzijast i znalac brazilske glazbe i kulture.

Kristijan Beluhan — voc.
Tvrtko Jurić — voc.

Joe Pandur — violao

Nikola Šantek — teclados
Zvonimir Šestak — contrabaixo
Mihail Parušev — bateria

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja