12. Međunarodni etno jazz festival u Karlovcu

12. Međunarodni etno jazz festival u Karlovcu
Datum objave:
09.07.2018.

12. Međunarodni etno jazz festival, Karlovac

Dobrodošli na 12. Međunarodni etno jazz festival koji se održava od 20- 22.7.2018. u Karlovcu u predivnom i jedinstvenom ambijentu dvorca-Staroga grada Dubovca.
Godinama naš festival ugošćuje vrhunske domaće i svjetske umjetnike, od kojih su neki i svojedobni dobitnici Grammya te snimaju za najuglednije svjetske izdavačke kuće.
Ove godine čast nam je i neizmjerno zadovoljstvo ugostiti Renaud Garcia-Fonsa, jednog odnajvećih među etno jazz umjetnicima. Doživite i sami zašto ga zovu "Paganinijem" kontrabasa, osjetite čari Mediterana i Orijenta ispričane kroz Fonsov magičan dodir.
Ovaj koncert ne bi trebalo propustiti i možemo ga s pravom zvati jednim od "koncerata sezone" u Hrvatskoj.
Uz Renaud Garcia Fonsa i njegov sjajni sastav "Revoir Paris "nastupit će i odlični sastavi "Astrid Kuljanić Transatlantic Exploration Ensemble" i "Zvjezdan Ružić sextet".
Mogućnost kupnje ulaznica internetom, bez dodatnih davanja.
Sve informacije na www.etnojazz-karlovac.com

 

20. srpnja u 21.00h

ASTRID KULJANIĆ & TRANSATLANTIC EXPLORATION COMPANY

Internacionalni sastav vodi Astrid Kuljanić, pjevačica iz Rijeke, rodom sa Cresa, koja je magistrirala pjevanje u SAD-u, na “Manhattan School of Music” te je i autorica i aranžerka. Na festivalu će predstaviti debitantski album pod nazivom “Riva”, izdan za newyorkški label One Trick Dog Records.

Program koncerta sastoji se od autorskih kompozicija Astrid Kuljanić, obrada creskih i lošinjskih folkornih pjesama te jazz standarda u izvedbi internacionalno priznatih glazbenika Bena Rosenbluma (harmonika, New York), Mata Muntza (kontrabas, Seattle) te Rogérija Boccata (udaraljke, Sao Paolo).

 

21. srpnja u 21.00h

ZVJEZDAN RUŽIĆ SEXTET

Zvjezdan Ružić, jazz pijanist, kompozitor iz Rijeke, vođa je ovog šesteročlanog sastava. Zvjezdan je prisutan instrumentalist na našoj sceni, a kao autor pojavio se prije nekoliko godina albumom „The Knightingale Cabaret“. Ružić kombinira elemente američkog jazza s tradicionalnom baštinom Hrvatske i regije. Sastav čine glazbenici iz Hrvatske i Slovenije: Lenart Krečić, Vojkan Jocić, Tomaž Gajšt, Miha Koren, Adriano Bernobić, te sam Zvjezdan Ružić. Prošle godine izdao je svoj drugi album “Elfin Farewell”. Uz dosta drugih nominacija dobio je do sada dva Porina – oba za najbolju jazz skladbu. Vrlo dobar odaziv publike i kritike, vrsni međunarodni instrumentalisti i temperamentna svirka te zanimljive kompozicije razlog su pozivanja ovog sastava na 12. Međunarodni etno jazz festival.

 

 

22. srpnja u 21.00h

RENAUD GARCIA-FONS

Francuz Renaud Garcia-Fons vođa je vrhunskog sastava “Revoir Paris”, jednog od najuglednijih ove vrste u Europi. Radi se o pravom i jedinstvenom virtuozu kontrabasa koji svira na potpuno neuobičajen način. Njegove dionice su u mnogome odsvirane gudalom, a virtuoznost i muzikalnost kojima suvereno vlada priskrbljuju mu bez dvojbe status najupečatljivijeg i najznačajnijeg majstora današnjice. Ovaj kontrabasist ostavlja bez daha publiku širom svijeta te je kao instrumentalist i autor među najznačajnijim figurama proteklih 20-ak godina u području etno jazz glazbe. Nastupit će s glazbenicima Davidom Venituccijem (harmonika) i Stephanom Caraccijem (vibrafon i udaraljke). Kako je u Hrvatskoj rijedak gost, ovo je jedinstvena prilika da naša publika uživa u odlikama ovog velikog umjetnika.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja