Poziv Jazz orkestra HRT-a za prijavu novih skladbi

Poziv Jazz orkestra HRT-a za prijavu novih skladbi
Datum objave:
30.07.2018.

Hrvatska radiotelevizija – RJ Glazba – Jazz orkestar HRT-a

OBJAVLJUJU

POZIV

za prijavu novih skladbi koje će sudjelovati u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona.

Razmatrat će se isključivo izvorne skladbe u trajanju do 12 minuta koje nikad nisu bile javno izvedene, a namijenjene su jazz orkestru, bez solista ili sa solističkom dionicom (u izvedbi samog skladatelja). Jazz orkestar podrazumijeva standardni big band u sastavu:

– 2 alt saksofona (sopran saksofon, flauta, klarinet)
– 1 tenor saksofon (sopran saksofon, klarinet)
– 1 tenor saksofon (sopran saksofon, klarinet, bas-klarinet, flauta)
– 1 bariton saksofon (bas klarinet, flauta)
– 4 trube (krilnice)
– 3 trombona, 1 bas trombon
– ritam-sekcija: gitara, klavir, kontrabas (bas-gitara), bubnjevi


Jedan skladatelj može sudjelovati u izboru isključivo s jednom skladbom.

O izboru skladbi odlučivat će stručno povjerenstvo u sastavu: Saša Nestorović (dirigent projekta), te Miro Kadoić i Luka Žužić (članovi Jazz orkestra HRT-a).

Od svih prijavljenih skladbi, stručno povjerenstvo izabrat će do 10 najboljih koje će biti praizvedene u sklopu koncerta Jazz orkestra HRT-a 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona. Kriteriji za odabir bit će: izvornost ideje, razina invencije, kvaliteta skladateljsko-tehničke razrade i orkestracije. Ako kriterije zadovoljni manji broj skladbi od broja potrebnog za cjelovečernji koncert, odabrane skladbe će biti praizvedene, a ostatak programa će se popuniti baštinjenim djelima hrvatskih autora prema izboru dirigenta projekta.

Skladatelji u natječaju sudjeluju bez naknade. Za izvedbu odabranih skladbi te njihovo eventualno trajno tonsko snimanje, skladateljima se ne plaća naknada. Skladatelji koji sudjeluju u izvedbi svojih skladbi kao solisti, nastupaju bez naknade.

Partiture i dionice skladatelji su dužni predati u PDF formatu na CD-ROM nosaču. Rok predaje radova je do 31. siječnja 2019., osobno ili poštom na adresu:

Ksenija Pećanić
RJ Glazba
Prisavlje 3,
10 000 Zagreb


Rezultati poziva bit će objavljeni na web stranici glazba.hrt.hr 11. veljače 2019. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti dirigentu projekta Saši Nestoroviću na e-mail adresu: sasa.nestor@gmail.com

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja