Josipa Lisac gošća u spotu za skladbu “Bura” bubnjara Borne Šercara

Josipa Lisac gošća u spotu za skladbu “Bura” bubnjara Borne Šercara
Datum objave:
24.10.2018.

Dugoočekivani prvi video s nadolazećeg albuma “Rise After Fall” benda Borna Šercar’s Jazziana Croatica konačno je ugledao svjetlo dana. Objavljen je na YouTubeu, gdje se može i pogledati: https://youtu.be/Nslga2YL0W4
Riječ je o spotu za pjesmu “Bura”, u kojem je, osim članova benda, glavna zvijezda naša glazbena diva Josipa Lisac. To je prvi puta u njenoj karijeri da se pojavljuje u spotu neke pjesme u kojoj sama ne pjeva.
 
-           Kad me je Borna zamolio da u njegovom novom spotu za pjesmu 'Bura', prođem  onako, kao što je to znao raditi Hitchcock u svojim filmovima,mislila sam da se šali. Bura i ja se mrzimo. Zadala mi je mnoge boli na otvorenim koncertima. U našim dvobojima ona je uvijek bila pobjednica. Ipak, slušajući pjesmu, razmišljala sam kako i ona ima pravo  na svoj život... Atraktivna "Bura" Borne Šercara, je strastvena, dramatična,nepredvidiva, opasna i jako muzikalna – istaknula je Josipa Lisac nakon snimanja.
 
Spot traje nekoliko sekundi duže od pet minuta, a sniman je u zagrebačkom Klubu Kontesa. Voditelj Benda, Borna Šercar, kaže kako je svima koji su sudjelovali na snimanju rekao da se odjenu onako kako im se sviđa; ono u čemu će najbolje izgledati.
 
 
- Josipi nisam ništa rekao, znaći da je sve što se vidi njena kreacija, ideja i angažman. Bio sam stvarno oduševljen kad je došla sa šesirom kojeg je dizajnirao Saša Šekoranja i koji se sastoji od stotinu leptira, te obučena u kimono. Izgledala je kao da ju je odjenuo Alan Hranitelj… Fenomenalno – istaknuo je Šercar, koji je za glazbu koju je skladao i izvodi s Jazzianom dosada osvojio tri Porina, a uz to je i domaći endorser uglednog Zildjiana, prve svjetske tvornice činela.
 
 
 
“Bura”je prvi spot, a ujedno i najava albuma “Rise After Fall”, koji će biti predstavljen u studenom. Riječ je o autorskom albumu vođe benda Borne Šercara, koji svira bubnjeve, a s njim još nastupaju I Vojkan Jocić na saxu, Hrvoje Galler na klaviru te Elvis Penava na gitari. Novu pjesmu, koja će sigurno odjeknuti izvan klubova isključivo jazz publike, Šercar je napisao vrlo brzo, kaže. Kad je potom razmišljao o spotu, na pamet su mu padale razne ideje: snimiti kadrove u kojima se vidi kako bura puše na Velebitu, no shvatio je kako bi to bio površan prikaz emocija koje je imao dok je stvarao pjesmu.
 
 
-  Riječ je zapravo o unutarnjoj buri, borbi u meni, pa je cijeli spot ne neki način metafora i prikaz katarze gdje band počinje svirku, a u ogledalima se naziru neke druge osobe. U jednom trenutku Josipa “prohuja” spotom, pa se sve mijenja i odlazi u jednom sasvim drugom smjeru – pojašnjava Šercar, kojeg se smatra jednim od najvažnijih domaćih skladatelja.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja