DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP & PAULUS SCHÄFER u Lisinskom

DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP & PAULUS SCHÄFER u Lisinskom
Datum objave:
13.11.2018.

Velikom Djangu Reinhardtu u čast

Damir Kukuruzović Django Group svojevrstan su homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellija, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu, promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Surađivao je s Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawauom Adlerom, Yorguijem Loefflerom, Adrianom Burnsom i mnogim drugim svjetski poznatim glazbenicima.

Osim benda Kukuruzović se u rodnom Sisku 2005. godine odlučuje utemeljiti Siscia jazz club međunarodnog značaja, te međunarodni festival jazza i bluesa (Siscia open jazz & blues festival) na obalama Kupe, koji su dosad posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici.

Paulus Schäfer nizozemski je jazz glazbenik koji je svojim izvedbama na gitari stekao veliki međunarodni ugled na glazbenoj sceni. Pripada najvećim gitarističkim virtuozima današnjice i svakako se ubraja među najveće sljedbenike glazbe Djanga Reinhardta u svijetu. Autentičnim zvukom, fascinantnom gitarističkom virtuoznošću i osjećajem za ritam, ovaj umjetnik osvojio je publiku diljem Europe i svijeta. Godinama nastupa na najvećim jazz festivalima i najznačajnijim svjetskim pozornicama, a neke od njih upravo je podijelio s Damir Kukuruzović Django Groupom. Na svojim koncertima, na impresivan način, uspijeva spojiti romsku glazbenu tradiciju s američkim standardima i europskim swingom.  U rodnoj Nizozemskoj vodi glazbenu školu koju posjećuju glazbenici iz dvadesetak zemalja iz cijelog svijeta.

Paulus Schäfer – gitara
Damir Kukuruzović – gitara
Bruno Urlić – violina
Miroslav Čehaić – gitara
Željko Bilbija – bass gitara

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja