Promocije albuma "Homecoming" Vedrana Zeca

Promocije albuma
Datum objave:
02.04.2019.

Vedran Zec: “Homecoming”, promocija albuma

 

Vedran Zec - el. gitara

Davor Dedić - klavir

Dario Hleb - el. bas

Damir Galeković - bubnjevi

 

11. 4. 2019. - Slavonski Brod

Kazališna kavana, početak u 20.30h

 

12. 4. 2019. - Donji Miholjac

Dvorac Mailath, početak u 19h.

 

18. 4. 2019. - Osijek,

Caffe bar “Cadillac, 21:00h

 

 

 

IZAŠAO PRVI STUDIJSKI ALBUM

VEDRANA ZECA

Prvi studijski album Vedrana Zeca ugledao je svjetlo dana 19. veljače na digitalnim glazbenim servisima, a ovih dana izlazi i u fizičkom obliku. Album naziva “Homecoming“ sadrži ukupno 10 pjesama i novost je na hrvatskoj jazz sceni.

 

HOMECOMING je album koji se sastoji od isključivo autorskih skladbi Vedrana Zeca. Aranžmane zajednički potpisuju svi članovi benda koji čine iskusni glazbenici, ali ujedno i prijatelji te glazbeni istomišljenici, kojima je ovo prvo zajedničko autorsko ostvarenje:

Vedran Zec (akustična i električna gitara), Davor Dedić (klavir, klavijature), Dario Hleb (bas gitara) i Damir Galeković (bubnjevi).

Skladbe na albumu imaju osobni autorski i izvođački pečat, a također se osjeti inspiriranost američkim fusion jazz stilom 70-ih godina.

Glazba koju izvode je vrlo relaksirajuća i melodiozna. Prepuna je autentičnih melodijskih linija i suptilnih harmonijskih rješenja te nudi glazbeno zadovoljstvo slušateljima bez obzira na preferirani glazbeni stil.

Materijal je snimljen  u razdoblju od 2. do 4. mj. 2018. godine, u dva sessiona, u tonskom studiju "Homeland“ u Bizovcu kod Osijeka. Za ton je bio zadužen Aleksandar Stanković, a mix i mastering je radio Marin Hraščanec.

 

Album je izdan za etiketu „Intek Music“, te je realiziran uz potporu sredstava 

Ministarstva kulture RH.

 

INFO VEDRAN ZEC:

Vedran Zec profesor je glazbene kulture  iz Osijeka, zaposlen kao učitelj gitare u glazbenoj školi u Đakovu.

 Njegov interes za jazz glazbu javlja se još tijekom studija, te za vrijeme služenja vojnog roka kada je svirao u Jazz Orkestru OSRH.

Uz svoj autorski projekt svira i u mnogim jazz sastavima: „NoJazzBand“, „Trio Solitude“, „Jazz Combo Unit“, „Big band Požega“ itd.  Usavršavao se na brojnim seminarima i surađivao je s brojnim uglednim jazz glazbenicima - Ivan Kapec, Matija Dedić, Ratko Zjača, Davor Dedić….

 

2012. godine sa sastavom Jazzy Nyul Project (V. Zec, D. Dedić, F. Buhanec, R. Jambrušić, V. Šegon i Matija Dedić kao gost), izdao je album za „Aquarius Records“ na kojem se nalazi 12 skladbi od kojih Vedran Zec potpisuje sedam.  „JazzyNyul Project“ dobio je vrlo pozitivne kritike publike i struke.

2006. godine u vlastitoj je nakladi snimljen i objavljen album sastava „Another Spring Quartet:  „A Night In Kc“.

 

 1. Homecoming
 2. Holidays
 3. Journey
 4. (He Drinks) Beer For Breakfast
 5. Song For Anja

 6. Song No.8
 7. Lost Daydream
 8. Like Minded (Intro)
 9. Like Minded
10. Always Sunny (on 75)
 

 

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=0Lq2BZ_-zPE&t=70s

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja