Borna Šercer's Jazziana Croatica u KUC-u Travno

Borna Šercer's Jazziana Croatica u KUC-u Travno
Datum objave:
05.04.2019.

U Kulturnom centru Travno, u utorak, 16.04.2019. u 19.30 sati koncert će održati Borna Šercer´s Jazziana Croatica. Nastupaju: Vojkan Jocić-saksofon, Hrvoje Galler-klavir, Elvis Penava-gitara i Borna Šercar-bubnjevi. Na programu su skladbe s novog albuma RISE AFTER FALL: The Shepherd Loda, Velebit Uprising , Elegy from Imotski, Klek’s Witches, Rise after Fall.

 

Ulaz na koncert je slobodan.

Borna Šercar's Jazziana Croatica

Vojkan Jocić – sax

Hrvoje Galler – klavir

Elvis Penava – gitara

Borna Šercar – bubnjevi

Jazziana Croatica predvodnica je instrumentalnog etno jazza-a. Moto ansambla je spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobivanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje. Potvrda uspjeha te koncepcije brojni su nastupi diljem svijeta i nagrade (Porini, nagrada Franjo Dugan, nagrada HDS-a, itd.).

Ansambl je osnovan je 2009. godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu inspiriranu etno utjecajem te nametnuti nove standarde u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv, hrvatski. Na repertoaru su originalne skladbe inspirirane melosom hrvatskog podneblja i obrade nekih poznatih narodnih tema i etno elemenata iz klasične glazbe (npr. Gotovac – Ero; Bersa – Sunčana polja; Marjane, Marjane; itd.).

 

Do sada smo nastupali i diljem Hrvatske, u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku, a posebno su zapaženi bili nastupi izvan zemlje, u Beču, Budimpešti, Trstu, Münchenu, Los Angelesu, Parizu, Milanu, itd.

 

Krajem svibnja 2010. godine izdajemo prvi nosač zvuka pod nazivom „A Little Book Of Notes“ za Aquarius Records. Recenziju albuma napisao je Boško Petrović. Prvi nosač zvuka nagrađen je prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin 2011. godine.

 

U proljeće 2012. godine ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010./2011. na kojem je praizvedena skladba Miljenka Prohaske skladana baš za ovaj ansambl.

 

Drugi album „Nehaj“ izlazi u ljeto 2013. godine. Nominiran je u tri kategorije za Porin, a nagrađen je za skladbu Melancholy.

 

U jesen 2014. godine izlazi treći album pod nazivom „Jazziana Croatica Big Band“ u izdanju Aquarius Records-a, te je također nagrađen Porinom 2015. za najbolju jazz izvedbu za skladbu „New Red Dwarf“ na kojoj gostuje velikan svjetskog jazz-a Ernie Watts.

Četvrti album pod nazivom „Wagner goes to Hollywood“ izlazi u listopadu 2015. godine za Croatia Records.

Peti album «Rise after Fall» izasao je u Oktobru 2018.g. i kritike ga svrstavaju u top 5 jazz albuma te godine i u top 20 albuma  od svih albuma snimljenih 2018.g.

S ansamblom su da sada surađivali Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko Kobić, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ante Gelo, Hrvoje Rupčić, Ana Lice, Ernie Watts i HGM big band.

Borna Šercar www.bornasercar.com

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja