Međunarodni dan jazza u Osijeku

Međunarodni dan jazza u Osijeku
Datum objave:
05.04.2019.

Obilježavanjem Međunarodnog dana jazza ► 30. travnja 2019. godine, i Osijek se mapira na svjetskoj karti gradova prijatelja jazza!
Na inicijativu nekoliko osječkih glazbenika i u organizaciji neformalnog saveza udruga Šibica, naša „Livada“ (livada kod Državnog arhiva, u Tvrđi), na jedan dan postaje žarište zaraznih jazzy vibracija.
Glazbenici koji su svesrdno odlučili svojim sugrađanima podariti ljepotu svoga talenta i ljubavi koje gaje prema ovomu glazbenom žanru su:
● Argus
● B3 Jazz Band
● No Jazz Band
● 'Round Midnight
● Sing Song Swing
● Schmidt, Jukić, Ivanić Trio
● Ema Bel & Claude Marco Contini

► Vrhunac večeri čini nastup hrvatskog glazbenika (ali sa slovenskom adresom), bubnjarskog virtuoza - RATKA DIVJAKA, i to u pratnji naših osječkih glazbenih čarobnjaka: Zlatka Barača, Davora Dedića, Daria Hleba, Vedrana Zeca i Damira Mihića.

● Nakon svih glazbenih nastupa IZVAN, zabava se nastavlja s afterom - UNUTAR prostora udruge Slama, s nastupom DJ-a.

Slobodan pristup, osim glazbenom segmentu, bit će omogućen i kreativnim sadržajima interaktivnog programa, koji je nastao kao plod udruživanja kreativnih snaga saveza ŠIBICA (Plesni studio SHINE, PLANTaža, ReArt, SLAMA, KultAkt) & stručnog tima suradnika zaduženih za photo, video & light segment: Marko Žuljević, Tomislav Šilovinac i tvrtka Magnus Lux.
good to know!
Naime, 30. travnja 2011. godine UNESCO i Ujedinjeni narodi proglasili su Međunarodnim danom jazza, pa se od tada svake godine, upravo na taj dan, u svim dijelovima svijeta, ujedinjuju najveći jazz virtuozi, ali i ostale najveće svjetske glazbene zvijezde i organiziraju se koncerti, provode glazbene radionice i predavanja o povijesti jazza, a sve u svrhu promicanja jazza i svega onoga što je kultura jazza učinila za oblikovanje današnjice u kojoj živimo.

●●●
Dakle, već od 17,00h, pozvani ste SVI na našu livadu, da zajedno sukreiramo ozračje svjesnoga poimanja neopohodnog poštivanja kulture Drugoga i Drugačijega, kao temelja za stvaranje ljepše budućnosti!
Jer, htjeli si to priznati ili ne, upravo ovo područje, još uvijek predstavlja sklizak teren u našoj regiji. Pa upravo ovakvim (i sličnim manifestacijama), otvara se novi prostor za kreiranje konstruktivnog i svrsihodnog dijaloga, te stvaranje boljih i čvrščih međuljudskih, internacionalnih odnosa.
A postoji li ljepši i ugodniji način za njezin ostvaraj nego kroz glazbu?!

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja