Vasil Hadžimanov Band na Jazzica Festu u Bjelovaru

Vasil Hadžimanov Band na Jazzica Festu u Bjelovaru
Datum objave:
29.04.2019.

Jazzica 2019. - vrhunski glazbeni program u srcu Bjelovara

Vasil Hadžimanov Band prvo je festivalsko ime ovogodišnjeg programa ležernog, nasmijanog i romantičnog jazz festivala pod zvijezdama!

Sa sunčanijim danima i toplijim temperaturama stiže nam čarolija koncerata na otvorenom u kojima gradovi postaju pozornice i mjesta susreta onih koji u jednakoj mjeri uživaju u bogatstvima kulture kao i u bogatstvima prirodne raznolikosti. I ovoga ljeta na dar svojim sugrađanima Grad Bjelovar, kao organizator i provoditelj programa uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, svojim sugrađanima i njihovim gostima donosi Jazzica Fest - opušten, ležeran, nasmijan, romantičan glazbeni festival pod zvijezdama! 

Festival koji je prošle sezone na scenu ušetao na mala vrata, svojim drugim izdanjem već postavlja nove standarde za jazz i glazbena događanja. Po drugi put u povijesti Bjelovara Jazzica Fest će se održati u periodu od 27. do 30. lipnja 2019. godine te kroz četiri dana obogatiti kulturnu ponudu u gradu nastupima renomiranih jazz umjetnika i glazbenika koji svojim stilom i izričajem promiču atraktivnu jazz kulturu koja u današnje vrijeme privlači sve veći broj poklonika.

Prvi izvođač kojim Jazzica Fest najavljuje sjajan program ovogodišnjeg izdanja kralj je balkanskog jazza koji sa svakim novim studijskim izdanjem oduševljava sposobnošću nadilaženja stilskih i etničkih granica - Vasil Hadžimanov i njegov bend ovom će prigodom bjelovarskoj publici predstaviti repertoar hvaljenog posljednjeg albuma “Lines In Sand”, ispunjenog beskrajnom energijom i ritmom.

“Radoholičar Vasil Hadžimanov, sjajan klavijaturist, skladatelj, aranžer i band-leader, svojim je novim izdanjem za MoonJune Records još jednom je pokazao svoju “nepodnošljivu lakoću” sviranja i sposobnost preskakanja svih mogućih žanrovskih, stilskih i etničkih ograda.” (Zlatko Gall za Mixer.hr)

Ovaj virtuozni skladatelj, aranžer i izvođač u svojoj je karijeri nizao albume koji su svjetski glazbeni kritičari recenzirali u superlativima, a njegovo sedmo studijsko izdanje donosi svjež i dinamičan fusion koji u svojoj srži sintetizira njegove etničke korijene i nepresušnu želju za istraživanjem modernog glazbenog nasljeđa. Stepenica više u svemu tome jesu vanserijski doživljaji njegovih nastupa, proširenih improvizacijskih performansa kojima je očarao publiku diljem Europe, a bjelovarska publika tomu će svjedočiti ovo ljeto pod zvjezdanom kulisom platoa gradskog glazbenog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika, gdje će se održavati glazbene večeri Jazzica Festa.

Grad Bjelovar je prepoznao važnost ovakvog festivala za lokalnu kulturnu scenu. Organizacijom festivala Jazzica, kao i brojnim drugim manifestacijama, Grad nastoji Bjelovarčanima i njihovim gostima tijekom godine ponuditi pregršt atraktivnih kulturnih priredbi, a novi festival tek je jedna od stepenica na tom putu.

“Grad Bjelovar potiče kulturnu raznolikost, umjetničke industrije i kreativno stvaralaštvo zajedno sa ljubiteljima umjetnosti i kulture. Bjelovar je uvijek bio grad glazbe i glazbenika. Uvijek smo rado bili domaćini raznim izvođačima u raznim glazbenim stilovima. Entuzijasta u Bjelovaru ne nedostaje. Trudimo se u svakom smjeru kulture i umjetnosti ostvariti maksimum. Ponosni smo na sve svoje glazbenike, a posebno na svog Bjelovarčanina Boška Petrovića koji je Bjelovaru, Hrvatskoj i općenito cijeloj jazz zajednici ostavio veliko nasljeđe. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni. Zahvalni smo jazz velikanima! Kroz festivale im odajemo počast!”, otkriva u ime organizatora umjetnički selektor festivala, Tvrtko Hopek.

Vrhunski glazbeni program u samom centru grada u jedinstvenoj atmosferi ljetnih večeri glavnog gradskog parka pozivnica su da nam se pridružite u otkrivanju svih draži Jazzica Festa u Bjelovaru!

Program Jazzica Festa besplatan je za sve posjetitelje, a više informacija o zanimljivim iznenađenjima glazbenog programa očekujemo u narednim tjednima. U slučaju kiše koncerti će se održati u Bjelovarskom kazalištu i Domu kulture Bjelovar. 

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja