Kvartet MILK u Knapu

Kvartet MILK u Knapu
Datum objave:
17.05.2019.

KNAP BEAT / Večer jazza i poezije 2

 

24. svibnja 2019. u 21 sat

Atrij Centra Knap

Kvartet MILK ½ Miroslav Kirin, Monika Herceg

 

MILK:

Maja Rivić, vokal
Ivar Roban Križić, kontrabas
Luka Čapeta, električna gitara
Kruno Levačić, bubnjevi

 

Umjetnički suradnici: Sanja Baković (CeKaPe), Zoran Stajčić (Ravno do dna)

 

Prvu večer jazz-a i poezije u okviru projekta Knap Beat obilježio je odlično posjećen glazbeno-poetski recital poznatog zagrebačkog pjevača, kontrabasista i gitarista Jimmyja Stanića te pjesnika Milka Valenta i Livije Reškovac (23. 2. 2019.).

Na drugoj večeri, 24. svibnja, publici Knap Beat-a predstavit će se Milk, kvartet sjajnih domaćih glazbenika koji na licu mjesta improviziraju, skladaju glazbu u trenutku, istražujući zajednički puls na putu od jazz-a do punk-a. Maja Rivić, Ivar R. Križić, Luka Čapeta i Kruno Levačić, članovi eminentnih domaćih bendova (Mimika Orkestar, Maja Rivić Septet, Živa Voda, Yaye, Real Problems, Tamara Obrovac Ensemble itd.), upravo su u ovom sastavu oduševili publiku na dosadašnjim nastupima u Močvari, KCM-u, Vintage Industrial Baru, ZEZ Festival-u u KSET-u, Vinylu i drugdje.

U poetskom dijelu večeri svojim će se originalnim pjesničkim izričajem predstaviti višestruko nagrađivani hrvatski pjesnici Miroslav Kirin i Monika Herceg.

 

Projektom Knap Beat, Centar kulture na Peščenici otvara svoja vrata svim zaljubljenicima u dobru glazbu i poeziju. Polazeći od ideje formiranja institucionalnog kulturnog punkta za alternativno kulturno stvaralaštvo, program Knap Beat-a objedinjuje jazz i poeziju inzistirajući na dugoj tradiciji zagrebačke multidisciplinarne kulturne scene, a naglašavajući sve veću važnost slobodnog umjetničkog izražavanja. Samim time potiče se ne samo suradnja umjetnika različitih umjetničkih žanrova, već suradnja i involviranost same publike koja je neosporni sudionik u planiranju i stvaranju kulturnog i umjetničkog programa.

 

Projekt financira Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, a ostvaren je u suradnji s CeKaPe-om i portalom Ravno do dna.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja