Jazz.hr in Jazz Garden: Maja Posavec & Ivan Kapec

Jazz.hr in Jazz Garden: Maja Posavec & Ivan Kapec
Datum objave:
29.05.2019.

Tjedan vrtnog otvorenja uveličat će i povratak našeg Jazz Gardena, a od ovog ljeta u suradnji sa Jazz.hrom. Zato u srijedu 05. lipnja ne propustite naše prvo vrtno koncertno ukazanje uz divnu Maju Posavec i genijalnog Ivana Kapeca.


Maja i Ivan započeli su svoju suradnju na Majinom autorskom albumu ‘Kada ne bih imala strah’ koji je objavljen prošle godine. Usporedo s tim nastao je i projekt ‘Večer s Cohenom’ kroz koji su razvili jedan osebujan izričaj, inspiriran poezijom Leonarda Cohena i elementarnošću instrumentarija - upravo kao duo: glas i gitara.

U toj postavi rado su potom preispitivali vitalnost i otpornost pjesama bilo vlastitih ili nekih drugih autora. I time su se neplanirano pridružili nastojanjima nekih imena novije svjetske jazz generacije kao što su: Kurt Rosenwinkel, Pedro Martins, Wolfgang Muthspiel, Avishai Cohen, itd. - koji su inače vrsni jazz instrumentalisti, - a u čijim novijim radovima je naglašen povratak na esenciju melodije i pjevanog teksta, kao kontrapunkt instrumentalističkoj hipertrofiji I preobilnoj studijskoj produkciji.

Maja i Ivan interpretirat će autorske pjesme na raznim jezicima i stvarat će glazbu koja zahtjeva intiman prostor, te otvorenog i pažljivog slušatelja.

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja