Zadar Jazz & Blues 2019

Zadar Jazz & Blues 2019
Datum objave:
26.06.2019.

Svakog ljeta u srcu sezone od 2015. godine Hrvatsko narodno kazalište Zadar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra organizira Zadar Jazz & Blues Festival. 

Koncerti se odvijaju na prekrasnoj otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla, s koje se pruža prekrasan pogled na uvalu Jazine, gradski most i zidine. U takvoj atmosferi predstavili su se ili će se tek predstaviti živom svirkom poznata imena svjetske jazz i blues scene poput Brian Auger´s Blues Oblivion, Neal Black & the Healers, Camille Thurmann & the MMT Quartet, Fred Wesley, Saskia Laroo, No BS Brass Band, Joyce Elaine Yuille, Gangbé Brass Band i Wawau Adler,  Trilok Gurtu, Dobet Gnahore & Damir Kukuruzović Django Group.

Ovogodišnji ZADAR JAZZ & BLUES održat će se od 24. do 26. srpnja na otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla u Zadru, od 21:30h. Domaći i strani gosti uživat će u tri vrhunska jazz koncerta na ZADAR JAZZ & BLUES 2019  festivalu u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice Grada Zadra.

Ulaznice su u prodaju na blagajni HNK Zadar ( 11-13h i 19-20:45h) te pola sata prije početka koncerta ispred Muzeja antičkog stakla. Na vrijeme osigurajte svoje mjesto kako zbog velikog interesa ne biste propustili priliku uživati u vrhunskim koncertima.

 

24. srpnja  - VOCAL SAMPLING (Kuba)  

René Baños Pascual / voditelj, skladatelj, aranžer

Oscar Porro Jimenez 

Reinaldo Sanler Maseda 

Pedro Guillermo Bernard Coto 

Luis Alberto Alzaga Mora 

Ruben Dario Perez Guerra 

Mađioničari u kraljevstvu glazbe!

Oponašajući zvukove instrumenata svojim glasovima, ova se kubanska grupa može usporediti s mađioničarima glazbenog kraljevstva. Svjesni svog kulturnog porijekla, bez pogovora i neuipitno ostavljajući trag Kube u svojoj glazbi, ovih šest muškaraca samo svojim glasovima glatko klizi između najrazličitijih ritmova. Dolaskom na koncert Vocal Samplinga svatko od nas sudjeluje u čaroliji. 

 

 

25. srpnja JOSEPH BOWIE & THE BASTARDZ (USA-CRO)

Joseph Bowie – glas/trombon/ udaraljke

MC Stewlocks – rap/glas/ MC

Alen Svetopetrić – bas gitara

Sin Banovic – bubnjevi

Gojko Tomljanović – klavijature

Ivan Johnny Premelč – saksofon

Jex Zoran Jaeger – gitara

Jedan od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie utemeljitelj  je kultnog banda Defunkt. Već desetak godina surađuje sa jakim domaćim jazz & funk snagama, grupom The Bastardz.  Na ovogodišnjem  Zadar Jazz & Blues festivalu pridružit će mu se  jedan od najboljih nizozemskih rappera, MC Stewlocks.

 

 

26. srpnja 2019.   ERIC BIBB & BAND (USA)

Eric Bibb gitara, vokal

Staffan Astner električna i akustična gitara 

Neville Malcom bas gitara

Paul Robinson bubnjevi

Eric Bibb izvanredni je izvođač kojega publika još zna i kao legendu akustičnog bluesa. Ovaj vodeći glazbenik svoje generaciji te glazbenik koji je dva puta nominiran za nagradu Grammy, na Zadar Jazz & Blues festivalu nastupit će sa svojim sjajnim bendom. Bibbov zvuk je jedinstven, neovisno o tome u kojem smjeru odluči krenuti jedno je sigurno – uvijek slijedi svoje srce. 

„Vi ste ono što bi blues ovoga stoljeća trebao biti“ –Dan Aykroys o Ericu Bibbu (Blues Brothers)

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja