Čarolija u noći mjeseca i jazza s Dianom Krall

Čarolija u noći mjeseca i jazza s Dianom Krall
Datum objave:
20.07.2019.

EKSKLUZIVAN NASTUP DIANE KRALL U OPATIJI 16.07.2019.

 

Njezin dolazak u Opatiju izazvao je veliki interes publike pa je tako ulaznica za ovaj ekskluzivan nastup i koncert je rasprodan makar je karta bila dsota skupa čak 170 eura ali ispaltilo se.

 

Daina Krall je ODABRALA JE NASTUP NA LJETNOJ POZORNICI JER ŽELI PUBLICI GLEDATI U OČI

 

Uvijek ću radije odabrati manji prostor za nastup jer volim publici gledati u oči, želim ih gledati kako reagiraju na moju glazbu, objasnila je Diana Krall zašto je odabrala upravo intimni prostor opatijske Ljetne pozornice za svoj treći nastup u Hrvatskoj.  Sa Dianom Krall na ljetnoj pozorinicu u Opatijai nastupili su vrsni jazz glazbenici kao što su Karriem Riggins na bubnjevima, Marc Ribot na gitari, Robert Hurst na kontrabasu te kao poseban gost Joe Lovano, američki jazz saksofonist, klarinetist, flautist i bubnjar.

 

Krall će ovo biti treći dolazak u Hrvatsku. Prvi put je nastupila devedesetih na splitskom Jazz festivalu, a 2009. održala je koncert u Zagrebu.

Trostruka dobitnica Grammyja, najprodavanija je jazz izvođačica u posljednjih 30 godina, te jedina koja je na prvom mjestu imala čak osam albuma na Bilboard Jazz Albums listi.

Karijeru je započela još u srednjoj školi svirajući u barovima, a prvi diskografski ugovor potpisala je tek 20 godina kasnije.

- S 15 godina nastupala sam u restoranima u Kanadi. Kao studentica u Los Angelesu i Bostonu uzdržavala sam se nastupajući u hotelima, a živjela sam i u Švicarskoj gdje sam svirala u hotelskim barovima šest dana u tjednu – prisjetila se Diana početaka, pokazat će se, uspješne karijere.

Treći nastup ove vrhunske pijanistice u Hrvatskoj bio za pamćenje jer u intimnoj atmosferi pred samo dvije tisuće ljudi koji su uživali u nastupu najuspješnije jazz izvođačice današnjice. Njezin dolazak u Opatiju u organizaciji Star produkcije I Festivala Opatija koji su dovođenje svjetski poznatih izavođađča pokalzali da su na velikom profesionalnom nivou. 

 

Možemo i najvti u nijhovoj produkciji i koncert velike talijanske Pop zvjezde Erosa Ramazzottija koji će na ljetnoj Opatijskoj pozornici natupiti 15.08.2019. 

Cijena ulaznice su 75 Eura i 85 Eura i požurtiie jer samo 2000 tisuće je slobodnih mjesta koje će se za Erosa brzo prodati.

 

Tekst i Fotografije : Nino Željko Jelenski

 

 

 

 

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja