Dubrovačke ljetne igre u Zagrebu - Avishai Cohen Trio

Dubrovačke ljetne igre u Zagrebu - Avishai Cohen Trio
Datum objave:
12.09.2019.

Povodom proslave svog jubilarnog sedamdesetog izdanja, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, najveći i najznačajniji hrvatski festival, a ujedno i jedan od najstarijih u Europi - Dubrovačke ljetne igre - u rujnu stiže u metropolu.

Zagrebačke kulturne instititucije i zagrebački umjetnici čitav niz desetljeća nezaobilazni su sukreatori programa Dubrovačkih ljetnih igara i stalni gosti festivala i Dubrovnika u ljetnim mjesecima, a povodom sedamdesetog festivalskog izdanja ta važna suradnja proslavit će se dolaskom Dubrovnika u Zagreb. Raznolik program ovog svojevrsnog pop-up izdanja najvećeg hrvatskog festivala, u mjesecu rujnu, zagrebačkoj publici i njegovim posjetiteljima predstavit će ponajbolje iz dramskog i glazbeno-scenskog stvaralaštva festivala, uratke mahom domaćih, hrvatskih i dubrovačkih autora.

 Srijeda, 25. rujna u 20 sati

Koncertna dvorana Blagoje Bersa, Muzička akademija Zagreb

AVISHAI COHEN TRIO

Mnogobrojna festivalska publika uživala je ovog ljeta u vrhunskom jazz programu svjetski poznatog Avishai Cohen trija koji je na 70. Igrama nastupio pod pokroviteljstvom Mastercarda na prepunoj taraci tvrđave Revelin, a ovi svjetski majstori jazza održat će koncert i pred zagrebačkom publikom u okviru programa Dubrovačke ljetne igre u Zagrebu 25. rujna 2019. u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Zagreb.

Svojim energičnim i upečatljivim nastupom vrsni glazbenici oduševili su dubrovačku publiku izvodeći uglavnom glazbu sa svog zadnjeg albuma Arvoles koji su kritičari ocijenili zanimljivim i raznolikim, albumom kojeg „što više slušate, više volite“. Kritika za njegove koncerte tvrdi da su „jedinstveni i neponovljivi te prava privilegija za sve prisutne sretnike“, a časopis DowBeat naziva ga „jazz vizionarom globalnih razmjera“. Pronalaskom savršene glazbene kombinacije, Cohen je sa svojim triom izdao tri studijska albuma: Gently Disturbed, From Darkness te posljednji Arvoles, prije svega mjesec dana, kojim je publici podario „zagonetnu, mističnu, čarobnu, ali izvanserijsku“ glazbu pod utjecajem klasičnog jazza i klasične glazbe, be-bopa i hard-bopa, swinga, hip-hopa i afričko-karipskih ritmova. Davor Hrvoj dubrovački koncert Avishai Cohen trija ocijenio je prvorazrednim glazbenim događajem, koji je hipnotizirao mnogobrojnu publiku. Cohenova glazba, zaključuje, ima iscjeliteljsku moć za one koji joj se u potpunosti prepuste.

Na dan koncerta, u 18 sati u dvorani Bersa, studenti akademije (osobito student/ce pjevanja, kontrabasa, ali i svi ostali zainteresirani studenti) imat će izvanrednu priliku sudjelovati na radionici koju će održati sam Avishai Cohen.

Više informacija i prijave (do petka, 20.9.2019.): karolina.rugle@dubrovnik-festival.hr.

* Ulaznice po cijeni od 180 kuna su dostupne putem servisa ulaznice.hr: https://www.ulaznice.hr/web/event/77/158?lang=hr

Prilikom koncerta publika će imati priliku  kupiti njihov novi album “Arvoles”.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja