U HGZ-u proglašeni najbolji mladi glazbeni umjetnici u Hrvatskoj

U HGZ-u proglašeni najbolji mladi glazbeni umjetnici u Hrvatskoj
Datum objave:
08.10.2019.

U subotu 5. listopada u Zagrebu je završeno 8. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Natjecanje se prvi put održalo u Hrvatskom glazbenom zavodu što je pridonijelo boljoj posjećenosti i efikasnijoj organizaciji. Natjecanje je održano u kategorijama komornih sastava (standardnih i nestandardnih) te kategoriji jazz glazbenika i ansambala. Prema zaključcima članova ocjenjivačkih sudova, razina prijavljenih kandidata je bila vrlo visoka pa su u skladu s time i donesene odluke o nagradama.

U kategoriji jazz glazbenici i ansambli ocjenjivački sud u sastavu David Gazarov (predsjednik), Neven Frangeš, Primož Grašič, Lela Kaplowitz, Mario Mavrin i Saša Nestorović odlučio je ne dodijeliti treću nagradu te je dodijelio dvije jednakopravne druge nagrade i to jazz gitaristu Marku Bertiću (nastupio je uz Sašu Borovca - kontrabas i Šimuna Matišića - bubanj) te Borna Pehar triju u sastavu Borna Pehar - klavir, Janez Krevel - kontrabas i Pavel Čebašek - bubnjevi.

Prva nagrada dodijeljena je kontrabasistu Ivaru Robanu Križiću (nastupio je uz Petra Ćulibrka - klavir, te Šimuna Matišića - bubnjevi) koji je dobio i Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju obradu tradicijske teme Ideju Težaki, te posebnu diplomu predsjednika ocjenjivačkog suda za najbolju autorsku skladbu Lateral Shift.

Ivar Roban Križić nastupit će na Danima Milka Kelemena u Slatini 11. studenog 2019. kao i na Novim nadama Jazza Marjan Marjanović 2020. što su također nagrade partnera natjecanja.

Svim prijavljenim kandidatima pouzdana pratnja i glazbeni oslonac bio je pijanist Petar Ćulibrk, prvonagrađeni u istoj kategoriji prije četiri godine.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja