Koncert Cross Currents Trija rasprodan!

Koncert Cross Currents Trija rasprodan!
Datum objave:
24.10.2019.

Objavljen prvi album „Good Hope“, s kojim su Holland, Potter i Hussain na naslovnici uglednog časopisa DownBeat

Radi se o prvom koncertu u sezoni 2019./2020. u organizaciji Jazz.hr-a HDS-a, koji će sljedeće godine obilježiti 30 godina uspješnog rada.

Kontrabasist Dave Holland, tablist Zakir Hussain i saksofonist Chris Potter, okupljeni u Cross Currents Trio, posvećeni su zbližavanju zapadne i istočne kulture, istraživanju jazza i indijske glazbe. Zajedničko su obilježje pronašli u improvizaciji, koja je jedna od najvažnijih karakteristika oba glazbena svijeta, a njih trojica su kreativni, maštoviti improvizatori kojima je takav način izražavanja potreba. Cross Currents Trio objavili su prije nekoliko dana i prvi album "Good Hope", a ugledni jazz časopis DownBeat uvrstio ih je na naslovnicu svog broja za studeni. Kako su istaknuli, Cross Currents Trio nadilaze pojam supergrupe te se radi o tri megazvijezde jazza koje nastavljaju suradnju između indijskih glazbenika i jazza započetu prije više od pola stoljeća. Značajno, album "Good Hope" odnosi se na Rt Dobre nade koji spaja dva oceana, dok ovaj odlični album Cross Currents Trija spaja dvije kulture, tj dva glazbena svijeta. Naslovnica DownBeata samo je još dodatni pokazatelj da se radi o triju koji je među najboljima u jazz svijetu, obzirom na činjenicu da naslovnice tog magazina krase samo velika svjetska imena.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama. Jazz.hr na krilima uspjeha koncerta Cross Currents Trija, ali i čitave protekle godine priprema program za slavljeničku, 2020. godinu.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja