Radionica i koncert Johna Stowella i Zorana Majstorovića

Radionica i koncert Johna Stowella i Zorana Majstorovića
Datum objave:
13.11.2019.
John Stowell&Zoran Majstorović 4tet
radionica&koncert
petak 22.11.2019., radionica 15-18h, koncert od 21h
Klub Tunel, Rijeka
 
Radionica blues i jazz gitare sa jednim od najpoznatijih živućih jazz gitarista i edukatora, John Stowellom, u terminu 15-18h i koncert Stowell&Majstorović kvarteta sa ritam sekcijom Bojan Skočilić-kontrabas i Rajko Ergić-bubnjevi od 21h.
 
John Stowell rođen je u New Yorku i 1950. i možemo slobodno reći da se radi o ikoni jazz gitare, koncertira od kraja 60-ih godina prošlog stoljeća, a njegova biografija govori sama za sebe.
 

Radionica je namijenjena gitaristima svih uzrasta i stupnjeva predznanja, ali i drugim instrumentalistima i pjevačima koji žele proširiti svoje glazbeno znanje. Potrebno je donijeti vlastiti instrument, a tokom radionice polaznicima će biti podijeljeni materijali po kojima će se raditi. Teme i koncepti koji će se obrađivati: ritam-osnove ritma i sistemi ritmičkog fraziranja; harmonija-od osnova do napredne harmonije; melodija-što je melodija i kako je stvoriti; tehnike sviranja gitare; improviziranje; sviranje u raznim formacijama; jazz blues i jazz standardi

Cijena sudjelovanja u trosatnoj radionici je 200kn, a više informacija u vezi radionice može se dobiti nazoranmajstorovic1@gmail.com
 

Zoran Majstorović je riječki jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor. U njegovom stručnom usavršavanju može se istaknuti magisterij sa maksimalnom ocjenom na jazz odjelu konzervatorija "Giuseppe Tartini" u Trstu(Italija), a osim s hrvatskim jazz i etno glazbenicima imao je prilike snimati ili nastupati sa mnogim svjetski poznatim jazz i etno glazbenicima. Višestruki je dobitnik prestižnih nagrada: "Status" kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist, "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor. Dobitnik je i diskografske nagrade nagrade "Porin" i član HZSU-a.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja