Nove aktivnosti Ines Tričković

Nove aktivnosti Ines Tričković
Datum objave:
13.12.2019.

1. Koji je razlog boravka u Hong Kongu . Kako je došlo do angažmana….

Zivjela sam skoro 5 godina u Macau i nastupala najvise tamo i u Hong Kongu tako da sam u principu svako malo u tom dijelu svijeta sa nastupima, radionicama.  Agenti s kojima suradjujem me kontaktiraju kao i obicno te kad dobijem ponudu za dobre nastupe i koncerte , odletim i nastupam. Nekada se radi o samo jednom ili dva nastupa a nekada o vise njih kao sada, kada ostajem 2 mjeseca na turneji.

2. Godina koja je evo skoro iza nas bila je iznimno uspješna u tvojoj karijeri. Po čemu ćeš je ti pamtiti

Najvise po realizaciji projekta na kojem sam radila dugi niz godina sa velikim jazz aranzerom  i kontrabasistom Petrosom Klampanisem,  vrlo kompleksno i glazbeno a i logisticki, “Homage to Erik Satie”, sa simfonijskim orkestrom. Koncert sa DSO u Knezevom Dvoru.   Kombinacija klasicne glazbe i jazza za koji sam napisala tekstove po Satievim skladbama.  Zatim po novoj suradnji sa pijanistom Stefan Karlssonom, koncerti sa kvartetom (Goran Koncar violina, Zvjezdan Ruzic klavir te Ljerka Koncar Gamulin violoncelo). Itd... lijepa godina uistinu.

3. Kakvi su planovi za božićne i novogodišnje blagdane. Jesi li negdje vanka ili ćemo te ipak moći sresti u Gradu?

Na turneji po Kini do 15.01. 2020. :)

4. Nastupali si u mnogim svjetskim gradovima. Uvijek neki nastup ostane zapamćen po nečemu. Je li to tebi New York?

Apsolutno New York i Carnegie Hall jedan od najvecih...zatim moji godisnji koncerti na Lokrumu...koncert na otvaranju velikog LAMBORGHINI auto salona u Macau... Hong Kong jazz festival... pjevanje u Zagrebu po bolnicama za djecu na onkologiji... tu je cijelo more posebnih nastupa kroz ovih 20 godina karijere... ali svaki nastup je divan, bitan i poseban tako da nekada i manji nastupi su carobni i posebni i jednako divni.

5. Zanimljivo je da si jedno vrijeme pjevala i u grupi Detour?

Da to je bilo divno iskustvo, pozvali su me nakon odlaska njihove dugogodisnje pjevacice Maje Posavec,  pjevala sam s njima otprilike godinu dana snimila i jedan singl s njima “Cvijet” , ali me moja jazz karijera previse okupirala te nisam mogla jedno i drugo odrzati simultano. Ali divno iskustvo, divni band , glazba i ljudi .

6. Kad je počela ljubav prema jazzu?

Negdje sa mojih 16 godina kada sam dobila kazetu Ella sings Jobim. Ljubav na prvo slusanje :))

7. U Kini si pjevala na Hrvatskom?

Da, najvise na turneji Runjic in Blue kada sam izvodila istoimeni album , to je bio koncertni program iskljucivo na hrvatskom jeziku.  Nisam uopce ocekivala da ce se to publici tamo toliko svidjeti, ali komentari i kritike su bile izvrsne, bas i na racun naseg jezika.


8. Kako ti izgleda kada nakon tih silnih putovanja i velikih užurbanih gradova dođeš u Grad gdje je sve onako laganini?

Aaaaa divno, onaj mir, more.. tisina, volim ja nas Grad koji uvijek pruza taj neki “chill out”. Taman balans koji mi godi. Pola godine Dubrovnik a pola godine ostatak svijeta.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja