SpartJazz Quartet zasvirao u Vrbniku

SpartJazz Quartet zasvirao u Vrbniku
Datum objave:
10.05.2020.

“Našom glazbom i pozitivnom energijom želimo prekinuti ovu predugu tišinu i najaviti, nadamo se, skoro otključavanje.” komentirao je Spartaco Črnjarić.

Hvale vrijedna inicijativa riječkog kvarteta uz potporu Općine Vrbnik pokazuje da glazbena scena živi i u ovim, za glazbenike posebno, teškim vremenima. Dva nedjeljna koncerta ponovo su vratila jazz glazbu na ulice Vrbnika, na oduševljenje njegovih stanovnika. Od 11:30 na Ribarnici, a u 13 sati Na mori, uživali smo u ritmu i melodiji različitih glazbenih žanrova – evergreen melodija, popularnog jazza i swinga, latino glazbe, bossa nove i sambe, te autorskih kompozicija ovog sjajnog quarteta.
Valja spomenuti podatak da su Općina Vrbnik i TZO Vrbnik poznati kao prijatelji glazbe. Unazad osam godina organiziraju intenzivni glazbeni tečaj sviranja i pjevanja za početnike i napredne u Vrbniku tijekom srpnja, koji će se, ako to epidemiološka situacija dopusti, održati i ove godine. Tečaj čine edukacijski i kreativni programi uz pomoć kojih se djeca upoznaju s elementima pop, rock, etno i jazz glazbe, a održavaju se pod vodstvom našeg eminentnog džezista Damjana Grbca, koji je i član SpartJazz Quarteta.

SpartJazz Quartet pod vodstvom Spartaca Črnjarića, sastavljen je od vrsnih riječkih glazbenika koji već dugi niz godina djeluju na jazz sceni Hrvatske i regije. To su glazbenici šarolikih i bogatih glazbena iskustava, koja se ujedinjuju i upotpunjuju upravo u ovom sastavu.

Majda Marenčić – vokal, svoje je prvo glazbeno iskustvo stekla u poznatom riječkom ansamblu Putokazi. Sudjelovala je u predstavama Kralj Lear i Medeja Kazališta Ulysses na Brijunima, a nastupa i kao članica različitih višeglasnih vokalnih sastava, te kao prateći vokal.

 

Spartaco Črnjarić – gitara, nekadašnji član kultne grupe “BONACA”, začetnicima ČA-vala 70-tih godina, jedan je od najistaknutijih jazz glazbenika na području Kvarnera i Hrvatske. Bavi se pedagoškim radom i voditelj je Glazbenih tečaja u Vrbniku i Kastvu zajedno sa Damjanom Grbcem. Danas vodi svoj projekt „SpartJazz“.

Damjan Grbac, kontrabasist iz Kastva s diplomom tršćanske jazz akademije, u svojoj je dugogodišnjoj profesionalnoj glazbenoj karijeri, prvenstveno naklonjenoj jazzu, svirao i sa raznim pop i rock izvođačima, a osim kao glazbenik i autor, radi i kao pedagog. Pažnju glazbene javnosti privukao je svojim projektom GIIPUJA kroz koji, uz sudjelovanje vrhunskih jazz glazbenika, interpretira istarsku i primorsku tradicionalnu glazbu, a poznavatelji festivalske jazz scene u regiji prepoznaju ga i kao umjetničkog direktora jednog od naših najdugovječnijih festivala jazz glazbe –Jazz Time Rijeka.

Tonči Grabušić svira bubnjeve od trinaeste godine. Kasnih 80-tih pridružuje se najvećem kantautoru regije, Đorđu Balaševiću, s kojim intenzivno nastupa na više od 200 koncerata. 90-tih, s Elvisom Stanićem osniva E.S. GROUP, s kojim nastupa na Montreux Jazz Festivalu. Godine 2011. dobiva najveće strukovno priznanje, nagradu Status za najboljeg jazz bubnjara.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja