Jazz.hr jesen 2011.

11.-14. listopad 2011.

 

Utorak, 11.10.

Vrijeme je za jazz

Le Kap Quartet

Finger Snap Trio

Jasna Bilušić & New Deal

Matija Dedić, Tihomir Hojsak, Borna Šercar

 

500. emisija „Vrijeme je za jazz“ prilika je da u suradnji s našim stalnim partnerom HTVom obavimo smotru hrvatskog jazza. Birani kratki programi hrvatskih jazz snaga, festival u festivalu, i jedinstvena prilika ljubiteljima glazbe da na jednom koncertu dožive presjek kroz hrvatsku jazz scenu.

 

 

Srijeda, 12.10.

Michel Camilo, klavir solo

 

Zvijezda ovogodišnjeg festivala je dominikanski virtuoz koji će se s dva nastupa prvi put predstaviti zagrebačkoj publici kao skladatelj i pijanist. Klavirskim recitalom provest će sve sretnike koji na vrijeme nabave ulaznicu kroz svijet jazza, bluesa i latina.

 

 

Četvrtak, 13.10.

            Kurt Rosenwinkel's Time Machine

Andrew D'Angelo; bas klarinet, saksofoni

Kurt Rosenwinkel; gitara

Eric Revis; kontrabas

Nasheet Waits; bubnjevi

 

Glazbenik kojeg nazivaju najboljim jazz gitaristom mlađeg naraštaja svoju glazbu zasniva na istraživanju novih glazbenih područja i objedinjavanju raznih utjecaja. S jednakom pažnjom pristupa stvaralaštvu Dukea Ellingtona, Allana Holdswortha, Johna Coltranea i Buda Powella.

 

 

Petak, 14.10.

Michel Camilo uz Zagrebačku filharmoniju

Dirigent: Ernest Martínez Izquierdo

Program: Marquez, Camilo, Ginastera, Gershwin

 

Na svom drugom Zagrebačkom koncertu, Michel Camilo predstavit će se kao solist uz Zagrebačku filharmoniju u Velikoj dvorani. Ovom prilikom će izvesti svoj II. klavirski koncert, te Gershwinovu Rapsodiju u plavom.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja