Jazz.hr proljeće 2012.

Mala dvorana Lisinki

17. – 20. travanj 2012.

 

 

utorak, 17.4.

Josip Meixner, klavir

Životni put vodio je Josipa Meixnera iz Siska preko Zagreba i Los Angelesa u Beč, gdje se etablirao kao jedan od vodećih klavirista i producenata event scene. Njegovo duboko uporište u tradiciji jazza garancija je vrhunskog koncerta za zagrebačku publiku.

 

Alex Sipiagin Quartet

Aleksander Sipiagin, truba i krilnica

Miša Ciganov, klavir

Boris Kozlov, kontrabas

Donald Edwards, bubnjevi

Talentirani ruski trubač s njujorškom adresom, toplog i bogatog tona, skladatelj je inovativnih kompozicija koji ne zaboravlja tradicijske korijene. Kao band-lider dolazi nam u društvu jednako vještih kolega s kojima, između ostalog, djeluje i u kultnom Mingus Big Bandu.

 

 

srijeda, 18.4.

Radio.String.Quartet.Vienna: Zawinul Report

Bernie Mallinger i Ingmar Jenner, violine

Cynthia Liao, viola

Asja Valčić, violončelo

Peter Moritz, tonski tehnicar

Nimalo klasičan gudački kvartet izborio se za svoje jedinstveno mjesto u gradu s najvećim brojem gudačkih kvarteta po glavi stanovnika – brišući granice između klasike i jazza i uključujući nove medije u svoj instrumentarij. Programom „Zawinul Report“ obilježavaju 80. obljetnicu rođenja Joe Zawinula, jednog od najznačajnijih austrijskih glazbenika, utemeljitelja kultnog „Weather Reporta“.

 

Scharf Club

Mario Igrec, akustična gitara

Miljenko Puljić, violina

Ante Reljić, glasovir, aranžer

Ranko Purić, bugarija

Nenad Jura Vrandečić, kontrabas

Scharf club je pomalo neobičan spoj klasičnih i narodnih instrumenata s jazz / swing zvukom. Ovi iskusni glazbenici svoj zvuk su stapali na raznim projektima i susretali se na glazbenoj sceni u raznim konstelacijama. Poznati su im mnogi žanrovi, ali najradije sviraju swing i jazz standarde.

 

 

 

četvrtak, 19.4.

Nove nade jazza «Marjan Marjanović»

Tradicionalna smotra novih lica hrvatskog jazza.

 

 

Miro Kadoić Kvartet

Miro Kadoić, saksofoni

Blaž Jurjevčič, klavir

Nikola Matošić, bas

Gašper Bertoncelj, bubnjevi

Miro Kadoić uvijek je rado viđen gost kako na domaćim tako i na svjetskim pozornicama, a na koncertu 19. travnja predstavit će svoj novi CD Free point s već uigranim bendom. Vrijedi istaći da ovaj marljivi i svestrani glazbenik svoj životni jubilej obilježava koncertom svog matičnog ansambla, Jazz orkestra HRTa.

 

 

petak, 20.4.

Ignacio Berroa Trio

Martin Bejerano, klavir

Edward Perez, bas

Ignacio Berroa, bubnjevi

Nakon što je 2006. godine oduševio zagrebačku publiku dvostrukim nastupom s Big Bandom HRT i s vlastitim kvartetom, dugogodišnji „kućni“ bubnjar Dizzyja Gillespiea vraća se u Hrvatsku s novim suradnicima.

 

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja