Ljetne aktivnosti Ratka Zjače

Ljetne aktivnosti Ratka Zjače
Datum objave:
02.08.2020.

Ratko Zjača nagrađivani jazz gitarist, skladatelj i glazbeni pedagog, snimao je i nastupao s nekim od najutjecajnijih jazz glazbenika i glazbenika moderne improvizacijske glazbe. Inovativni je Ratko posljednja 4 mjeseca bio u "Corona lockdown-u" u Nizozemskoj kao i većina njegovih kolega.

Nedavno je izdao 2 albuma “ Light in the world “ i “ The places you will go “, a upravo radi post produkciju za najnoviji "live" album koji je snimljen u Italiji krajem 2019. na turneji sa ZZ Quartetom kojui vodu s talijanskim harmonikašem Simoneom Zanchinijem u kojem s njima sviraju fenomenalni glazbenici Adam Nussbaum i Martin Gjakonovski .
Album će na tržištu biti dostupan početkom 2021. tako da će biti ovo za njega biti izuzetno plodan period -  3 izdana albuma unutar samo 7 mjeseci.
Nakon izuzetno mnogo otkazanih koncerata (oko 50ak) ovo je ljeto ipak održao 3 kratke turneje s Vid Jamnik Quartetom. Novi koncerti su zakazani za sredinu kolovoza a bit će održani u Hrvatskoj i Sloveniji. Nedavno je u Hrvatskoj održao i kratku turneju sa svojim stalnim sastavom "ZZ Quartet", a s najnovijim sastavom "Nocturnal Four", s kojim je izdao 2 posljednja albuma, nastupit ću i u Sloveniji.
“Svirati 12 koncerata ovo ljeto i u ovako teškim uvjetima prouzrokovanim Corona virusom, je mnogo više nego što smo očekivali još prije samo 2 mjeseca, no ipak znatno manje nego što smo planirali prije 6 mjeseci kada smo dogovarali turneje”, rekao je Zjača. “Slobodne dane ću iskoristiti za pisanje glazbe za moje nove projekte i naravno album koji namjeravam snimiti iduće godine. Nadam se da će snimanje albuma biti izvedivo s obzirom na to da glazbenici s kojima snimam dolaze s raznih strana svijeta. Uz to ću svakako uživati u plivanju i prirodi na meni najdražem otoku Jadranskog mora - Krku.”

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja