Zoran Majstorović & JazzIstra Orchestra – Musical Migrations

Zoran Majstorović & JazzIstra Orchestra – Musical Migrations
Datum objave:
07.09.2020.

Zoran Majstorović & JazzIstra Orchestra – Musical Migrations 

koncert novih djela za multiinstrumentalistu i jazz orkestar 

 

Petak, 18.09.2020. u 21:00h

Exportdrvo, Grobnička riva, Rijeka

Ulaz slobodan.

 

Zoran Majstorović – el. gitara, acc. gitara, cigar box gitara, ukulele, oud, saz, mandolina, kora

 

Multiinstrumentalizam u stvaralaštvu Zorana Majstorovića zauzima središnje mjesto i to je ono što je glavna odrednica ovog koncertnog programa; spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu. Električna, akustična i cigar box gitara, oud, saz, ukulele, mandolina i kora upotpunjeni zvukom jazz orkestra u novim originalnim kompozicijama stvaraju jedinstveni glazbeni spoj. 

 

Zoran Majstorović hrvatski je gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, kompozitor i producent. Sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijetaDobitnik je raznih nagrada: "Status" kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist, "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, te je višestruki dobitnik nagrade "Porin". Dobio je i godišnju nagradu "Miroslav Sedak Benčić" koju najboljem hrvatskom skladatelju jazz glazbe dodjeljuje Hrvatsko Društvo Skladatelja te je član HZSU.

 

JazzIstra Orchestra

 

JazzIstra Orchestra sastavljen je od vrhunskih profesionalaca koji dolaze iz Istre ili većinu svog djelovanja ostvaruju u Istri. U orkestru djeluju glazbenici iz više zemalja te ga to čini multikulturalnim orkestrom prvenstveno sa stanovišta osobnog glazbenog naslijeđa svakog pojedinog glazbenika. Glazbenici su:

 

Trube: Darko Sedak-Benčić, Robert Mikuljan, Branko Sterpin, Roberto Bernaca

Saksofoni: Uglješa Novaković, Luka Vrbanec, Aljoša Mutić, Jovana Joka, Jurica Prodan

Tromboni: Miron Hauser, Luka Žužić, Hrvoje Štefanić, Matthew Anderson

Klavir: Carlos Fagin

Kontrabas&Bas gitara: Bojan Skočilić

Bubanj: Dušan Kranjc

 

“Musical Migrations” je koncert u okviru kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja