New Vienna Jazz u KCM-u

New Vienna Jazz u KCM-u
Datum objave:
15.09.2020.

Popup Festival KCM Presents: New Vienna Jazz predstavlja nove tendencije u improviziranoj glazbi bečke scene koja se stilski nalazi na međi jazza, suvremene klasike i eksperimentalne glazbe.
 
 
30.10., 21h, Daniel Holzleitner "Comprovisition Project"
 
Daniel Holzleitner "Comprovisition Project" sastav je austrijskog trombonista i skladatelja Daniela Holzleitnera. Cilj ovog sastava je svirati isključivo autorsku glazbu koja organski kombinira komponirane i improvizirane dijelove (odakle i dolazi naziv „Comprovisition“). Unutar svake kompozicije stvaraju se forme, različita raspoloženja i boje, a svaki je glazbenik jednako važan i ima vrlo specifičnu ulogu u svakoj skladbi. Slušatelja neprestano izazivaju veliki kontrasti i pozivaju ga na glazbeno putovanje pobuđujući različite osjećaje koji sežu od mračnih i melankoličnih do sretnih i nadahnjujućih.
 
Daniel Holzleitner - trombon, kompozicija
Tobias Pustelnik - saksofon
Piotr Lipowicz - gitara
Urs Hager - klavir
Ivar Roban Križić - kontrabas
Matheus Jardim - bubanj
 
 
31.10., 21h, Unterköfler/Meissl Quartet
 
Unterköfler/Meissl Quartet je ekperimentalna platforma mladih kompozitora i instrumentalista Roberta Unterköflera na tenor saksofonu i Tobiasa Meissla na vibrafonu. Njihova glazba se izražava kroz originalne skladbe s mnogo prostora za improvizaciju i u tom procesu pokušava ukazati na svijet nihilizma, gdje je sve moguće, ali ništa nije obavezno.
 
Robert Unterköfler - saksofon
Tobias Meissl – vibrafon
Ivar Roban Križić - kontrabas
Matheus Jardim - bubanj
 
 
Oba koncerta se odvijaju u Kulturnom Centru Mesnička (Mesnička ulica 12, 10000 Zagreb) u 21h.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja