Elvis Stanić nastupa na Cairo Jazz Festivalu

Elvis Stanić nastupa na Cairo Jazz Festivalu
Datum objave:
10.11.2020.

Hrvatski jazz glazbenik Elvis Stanić nastupit će na Cairo Jazz Festivalu u Egiptu
 
„Elvis Stanić je pozvan u Egipat na Cairo Jazz Festival koji će se održati od 13-20. 11.2020. Na Festivalu će nastupiti 20.11. u Ewart Hallu, najcjenjenijoj dvorani cairske glazbene scene na legendarnom trgu Tahrir na čijoj je pozornici nastupala i kultna egipatska pjevačica Om Kolthoum i mnoge glazbene zvijezde klasične i jazz glazbe.
 
Na koncertu Elvis Stanic & Friends, Stanić će nastupiti uz egipatske umjetnike  (Amro Salah - klavir, Ehab Tass - bas, Ahmed Hesham - bubnjevi, Diaa Tass - udaraljke i Noha Fekry -vokal), a izvodit će Stanićeve autorske kompozicije i nekoliko tradicionalnih arapskih skladbi.
 
Cairo Jazz Festival je 2009. osnovao pijanist Amro Salah i slovi kao jedan od najboljih svjetskih jazz festivala. Ove godine, na Festivalu će nastupiti 25 glazbenih skupina iz 10 država. Osim samih glazbenika i njihove glazbe, Cairo Jazz Festival promovira i zemlje iz kojih glazbenici dolaze.
 
Kako je Amro Salah je bio gost Jazz Ex Tempore projekta u Opatiji 2019., tako su Elvis Stanić, Hrvatska i Opatija predstavljeni riječima "Zapanjujuća hrvatska obala i prekrasan krajolik zasigurno će donijeti nadahnjujući glazbeni stil. Ljepota grada ogleda se u svakom glazbenom djelu poput otiska prsta. Možda nikada niste bili u Hrvatskoj, ali ona definitivno dolazi na Cairo Jazz Festival".

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja