Black Coffee & Martine Thomas u Zagrebu 29. studenog

Black Coffee & Martine Thomas u Zagrebu 29. studenog
Datum objave:
26.11.2020.
U nedjelju 29. studenog, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, proslavljeni hrvatski jazz band Black Coffee obilježit će 26. godišnjicu djelovanja i tom prigodom publici pokloniti svoj koncert.
 
Koncertom s početkom u 20 sati, promovirat će svoj 13. po redu nosač zvuka, album pod nazivom "Once upon a time", a u 14 sati sa svima zainteresiranima popričat će o jazz glazbi, na sat vremena dugom edukativnom koncertu Zajedničko muziciranje.
 
Black Coffee iza sebe ima 12 studijskih albuma, 3 diskografske nagrade Porin te pregršt nastupa kako na domaćim, tako i na inozemnim jazz festivalima. U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri nastupao je sa nizom renomiranih hrvatskih i inozemnih glazbenika kao što su Boško Petrović, Matija Dedić, Zdenka Kovačiček, Gibonni, Oliver Dragojević, Georgie Fame, Catia Werneck, Tammy McCann, Nelson Latif itd..
 
Posljednih nekoliko godina Black Coffee nastupa sa Martine Thomas, pjevačicom iz New Yorka, a zajedno s njom izdali su i CD pod nazivom "Yo Yo". Koncerti s Martinom su istinski spektakli, a na repertoaru su osim jazz standarada, evergreeni soul i funky glazbe 20. stoljeća.
 
U siječnju ove godine izlašao je njihov 13. po redu album, u izdanju talijanske izdavačke kuće Caligola Records pod nazivom "Once upon a time". Na njemu se, osim Martine Thomas, kao gosti pojavljuju talijanski glazbenici Daniele di Bonaventura, bandoneon i Massimo Dona, truba.
 
Želite li doći na edukacijski ili na večernji koncert, zbog ograničenog broja mjesta za sjedenje, obavezno prijavite svoj dolazak na info@obnomika.hr.
 
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja