Oridano Gypsy Jazz Trio - Park Sessions

Oridano Gypsy Jazz Trio - Park Sessions
Datum objave:
21.01.2021.

Oridano Gypsy Jazz Trio u sastavu: Orjen Riđanović (solo gitara), Milivoj Majdak (ritam gitara) i  Vjekoslav Crljen (kontrabas), snimili su novu epizodu zanimljivog projekta pod nazivom Park Sessions te uživo odsvirali dvije originalne skladbe Orjena Riđanovića - Swing King i The First Theme, koje u najboljem duhu predstavljaju moderni gypsy jazz.
 

Swing King:

https://www.youtube.com/watch?v=s3iQcuHnr2c

The First Theme:

https://www.youtube.com/watch?v=_gO19gvU-zQ

 

Park Sessions je projekt akustičnih svirki, započet u parkovima 2013. godine (zbog kojih je i dobio naziv) a s vremenom se snimao na raznim lokacijama s ciljem da svaka od njih bude što originalnija od prethodne. Posljednji (Oridano Gypsy Jazz Trio) snimljen je u prostoru Sigma Audio Koncepta, u vlasništvu glazbenika i poduzetnika Daniela Modrića.

Autor cijelog projekta je mladi diplomirani snimatelj Pavle Kocanjer, koji je svoj prvi Park Session snimio sa svega 18 godina u Karlovcu, uz podršku ekipe Izvan Fokusa.

S vremenom se video format mijenjao te se danas sastoji od jednog statičnog kadra, pomno složenog, kako snimanje i montaža ne bi skretale pozornost sa same izvedbe.

Do sada je na YouTube kanalu Park Sessionsa objavljeno preko 140 video uradaka, a neki od izvođača koji su zabilježili svoje nastupe su: Mnogi Drugi, She Brought Me Gasoline, Fraktura Mozga, Nina Romić, Lu Jakelić i Maja Posavec.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja