Jazz Moments: Blues & Jazz Guitar Legends - kalendar Željka Jelenskog

Jazz Moments: Blues & Jazz Guitar Legends - kalendar Željka Jelenskog
Datum objave:
23.01.2021.

KALENDAR "JAZZ MOMNETS - BLUES & JAZZ GUITAR LEGENDS" -
AUTOR NINO ŽELJKO JELENSKI

Za ovu tekuću godinu 2021. izašao je peti po redu kalendar u seriji koja nosi ime "Jazz Moments". Brand "Jazz Me Up by Jelenski" tako uspješno nastavlja serijal objavljivanja kalendara usprkos nastaloj situaciji izazvanoj Coronom. Za ovu godinu prizanti koncertni fotogarf Nino Željko Jelenski odabro je 12 svjetskih jazz i blues gitarista i basista koje je dugi niz svoje koncetne karijere koncertnog forogarfa snimao na pozornicama diljem Europe, ali i kod nas na pozornicama poput jedne dvorane koja je namjenjena za "klasičare" - Koncertna Dvorana Vatrolsav Lisinski - ali i Tvornici, Kinu Studenskog centra, Domu Sportova, VIP Clubu, ZKM-u itd.. Kalendar nosi ime "Jazz Momnets - Blues & Jazz Guitar Legends". Autor kalendra posvetio ga je na žalost prerano preminulom velikom magu akustične gitare i voditelju Jazz Cluba u Sisku - "Jazz Sisscia Club" gdje je dugi niz godina i organizirao ljetne Jazz festivale sa svjetskim imenima jazza i bluesa - Damiru Kukuruzoviću koji je podlegao ovoj napasti od Corone. Tako uz njega koji ujedno otvara kalendar sa prvim mjesecom siječnjom, za veljaču imamo bluzera Freediea J. Coopera koji je nastupio u Zagrebu u VIP klubu. Johnny Winter, od kojeg je i detalj njegove žilave bluzereske ruke na naslovnici kalendara, nam je za mjesec ožujak kada nam pomalo opet dolaze topliji dani i proljeće. Za ostale mjesece redom slijede jazz i bluez gitarsti i bassisti. John Pazzarelli je jedan od njih. Pa imamo Stinga koji pomalo jazzira sa svjetski poznatim jazz muzičarima, dolazi nam poslije njega Pat Matheny koji paše za ovaj mjesec kad nam ubrzo dolazi ljeto, a on je jazzer s atmosferom u glazbi, u ljetu su nam već dva najveća svjetska jazz bassista: Marcus Miller i Stanley Clarke, potom Bill Gipson iz ZZTopa, pa Vlatko Stefanovski, za studeni nam je kralj bluesa B.B. King koji je nastupio u maloj dvorani Doma sporotva i za kraj također velikan bluesa koji je 2011. godine nastupio u kinu Studenskog centra pred raspodanim kinom, jer se za njega tražila ulaznica više, Lucky Peterson kojem je jedan album produciro Bill Laswell i totalno mu promjenio zvuk, način i pristup sviranju blueza.

Nemilim nedavnim događajima potresom izavana pustoš i stradanje ljudi u Sisku, Petrinji i Glini, zaparvo cjeloj Baniji; Nino Željko Jelenski odlučio je i odrekao se zarade od prodaje kalednara i namjenio je sav novac od prodaje kalendara u dobrotvovrne svrhe za pomoć ljudima i obiteljima koji su stradali u tom nedavnom potresu. Potreseni nemilim događajem glazbenik Krunoslav Lajtman i autor kalendara napravili su video uradak gdje je Krunaslav napravio aranžman i izveo na kalviru i tenor sakasfonu Preludij br.4 , op.28  od velikog Frederica Chopina, a Nino je napravio montažu svojih fotografija na glazbu sa foto reportaže koju je snimao u Glini i okolici Gline.

https://www.youtube.com/watch?v=lzfPt-mKvmk&feature=youtu.be


JAZZ.HR donosi Vam sve relevantne i istinite podatke gdje i kako možete kupiti kalendar koji je dobio ime "Humanitarni Kalendar" i tako svojom uplatom pomoći stradilma u potersu.
B  U D I M O   H U M A N I   ZA  SISAK... PETRINJU... GLINU...   -  BANIJU  - HRVATSKU
KALENDAR "JAZZ MOMENTS" - "BLUES & JAZZ GUITAR LEGENDS"  ZA 2021.
AUTOR: Nino Željko Jelenski
DIZAJN & PRELOM: Nino Zeljko Jelenski & Boris Bui
FORMAT : 32 X 45 cm / 13 stranica / 12 Blues i Jazz svjetskih gitarista i basista.
PRINT NA SJAJNOM FOTO-PAPIRU od 170 grama i spiralno uvezen.
Cijena Humanitarnog kalendara je 150,00 kuna
Naruđbe na broj mobitela 0923729520 & 0977481606,
mail adresa: zjelenski@gmail.com

Kupnjom ovog kalendara činite Dobro djelo stradalim ljudima na Baniji.
Sav prihod biti će podijeljen stradalima na području Gline i okolice Gline, jer je to najsiromašniji dio Banije koji je u potresu stradao.
Uplatu možete izvršiti na račun neprofitne udruge FOTO ART UNIJA.
FOTO ART UNIJA
ZAGREBAČKA BANKA
IBAN: HR3223600001102674066
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Kao napomenu upisati pri uplati: Humanitarni kalendar za stradale ljude i obitelji u potresu na Baniji.
Nakon izvršene uplate na Vašu adresu  biti će Vam poslan "Humanitarni kalendar"

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja