Ivan Bonačić

Biografija

Ivan Bonačić, saksofonist i skladatelj, rođen je u Dubrovniku 1988. Pohađa osnovnu glazbenu školu Luka Sorkočević, za vrijeme koje uči svirati klarinet i nastavlja srednjoškolsko obrazovanje gdje prelazi na saksofon u klasi prof. Eduarda Marčića.

Od svoje dvanaeste godine nastupa na različitim pozornicama. Surađuje na nekoliko projekata na Dubrovačkim ljetnim igrama kao scenski glazbenik u predstavama „Kolumbo“, „Posjet Stare Dame“ i „Grižula“.

Nakon završene srednje glazbene škole upisuje glazbenu akademiju i 2014. godine diplomira na jazz odsjeku Sveučilišta za Glazbu i Izvedbene Umjetnosti u Grazu (Austrija) u klasi Prof. Karlheinza Miklina.

Tokom studija, u sklopu kurikuluma, nastupao je i učio sa različitim glazbenicima svjetskog renomea poput Carle Bley, Steve Swallow-a, Ed Neumeistera-a, Louis Diega Bonille, Don Menze, Michael Abenea.

Također surađivao je sa grupama i glazbenicima iz Hrvatske: Teo Martinović, Valetudo, B's Funstallation, Miro Kadoić, Otpisanimator, F5, Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble, Valerija Nikolovska, Viktor Lipić.

Kao solist i aranžer, ostvario je više suradnji sa Jazz orkestrom HRT-a na ciklusima „Nove skladbe“ i „New Generation“

Nastupao je kao solist sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u programima

„Beatles Revival Orchestra“ i „ Rhapsody in Blue“ (G.Gershwin)
Osvojio je nagradu „Status“ Hrvatske glazbene unije u kategoriji Jazz saksofon

za 2020 godinu.

2020 nastupa kao solist na Svečanom otvaranju 71. Dubrovačkih ljetnih igara 2017. snimio je album autorskih skladbi, "Kraken", u izdanju Geenger Records- a.

Svira tenor i sopran saksofon kao i flautu.

Datum objave:
01.02.2021.

Diskografija

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja