Ivan Kapec 5tet - "Crta" na vinilu

Ivan Kapec 5tet -
Datum objave:
26.02.2021.
Zona Muzika predstavlja svoje prvo izdanje na vinilu. U suradnji s etiketom Nota Bene objavljen je album "Crta" Ivan Kapec 5tet-a u formatu LP-a. Naslovnicu kao i fotografije glazbenika izradila je Vesna Zednik, a grafičko oblikovanje Pavao Damjanović. 
 
Vinil je dostupan u vinil dućanima Aquarius, Freebird i Woodstock u Zagrebu, a može se naručiti i online, direktno od Ivana, ili preko online shopa Cedeterija.
 
Naklada "Crte" je 300 primjeraka. Uz kupljenu ploču dobiva se i Bandcamp download kod.
 
Ivan Kapec, zagrebački jazz gitarist i skladatelj,  objavljuje svoj peti solo album kojem prethode Lancun (2001), Bava (2003),  Time traveling (2014) i Razor (2017).  U posljednje vrijeme Ivanove aktivnosti vezane su za grupu Kozmodrum, suradnju s pjevačicom i autoricom Majom Posavec, te vođenje glazbenog kolektiva Sunrise Session.
 
Za ovaj album Ivan je okupio vrsne jazz glazbenike mlađe generacije – Mario Bočić – tenor saksofon, Šimun Matišić – vibrafon, Ivar Roban Križić – kontrabas i Borko Rupena – bubnjevi, znani već publici iz bendova (Mary May, Big band HRT-a, Harlequin Art Collective itd.)
 
Album je snimljen u glasovitom studiju Artesuono u Udinama u Italiji krajem srpnja ove godine.  Snimanje, miksanje i mastering, tj. glazbenu produkciju napravio je Stefano Amerio,  inače redovan suradnik diskografske kuće ECM, odnosno njezinog producenta Manfreda Eichera.  U tom studiju nedavno su snimali glazbenici kao npr. Eivind Aarset,  Gary Peackok, Enrico Rava, itd.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja