HGU Stream Sessions - Filip Pavić 4TET

HGU Stream Sessions - Filip Pavić 4TET
Datum objave:
02.03.2021.

Live stream radionice su besplatne, i svatko s linkom može sudjelovati, i postavljati pitanja preko chat-a.
Kvartet nastupa u sastavu: Filip Pavić gitara, Borko Rupena bubnjevi, Zvonimir Šestak kontrabas, i Šimun Matišić vibrafon.
Vođa sastava Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog.
Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi.
2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić - Luce, Nina Romić, J.R. August...).
Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu "New Generation" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu.
Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska Glazbena Unija, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. za najboljeg jazz gitarista.
U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album "Terra Incognita", s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcija kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine.
Terra Incognita: https://www.youtube.com/watch?v=EKPBb7hZC0A
(Be a) Light Unto Yourself: https://www.youtube.com/watch?v=Jgt6yqHuN1A
The River of Memories: https://www.youtube.com/watch?v=lHCgNsV1BUs
Filip Pavić Quartet Live Jazz Petkom na Zametu: https://www.youtube.com/watch?v=HilNz_wm4Ec

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja