Festival Jazz.hr/proljeće ove godine u sklopu MBZ-a!

Festival Jazz.hr/proljeće ove godine u sklopu MBZ-a!
Datum objave:
17.03.2021.
Jedan od najvažnijih međunarodnih festivala suvremene glazbe – Muzički biennale Zagreb, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, kreće u travnju i ove godine slavi 60. rođendan pod nazivom - "(Re)konstrukcija - Continuum".
 
Od travnja do rujna 31. muzički biennale Zagreb održat će se u četiri programska bloka - Furioso!, Shifting, Le sacre de l´été i Celebration! Organizatori su na online konferenciji za medije najavili bogat i raznovrstan program, u sklopu kojeg će svoj rad publici predstaviti skladatelji iz Hrvatske, ali i gosti iz svih krajeva svijeta.
 
"Drago mi je najaviti da će se festival unatoč izazovima ipak uspjeti održati, iako u drugačijem obliku. Muzički biennale Zagreb će se, u takozvanom Continuum-u, održati u četiri festivalska bloka. Publika svih godišta moći će uživati u MBZ-u na raznim gradskim lokacijama, kao i u online formatu. Dijeljenjem na četiri dijela, odnosno bloka, nadamo se omogućiti nesmetano i sigurno održavanje festivala unatoč mjerama usred pandemije i unatoč posljedicama potresa", istaknula je umjetnička ravnateljica MBZ-a, skladateljica Margareta Ferek-Petrić.
 
U sklopu ovogodišnjeg MBZ-a od 11. do 14. svibnja implementiran je i festival Jazz.hr/proljeće na kojem će nastupiti Obradović- Tixier Duo, Goran Kajfeš Tropiques Quartet, Domagoj Ralašić i Alvin Queen Soultet te Paier Valcic Quartet „Cinema Scenes“.
 
Umjetnički ravnatelj festivala Jazz.hr/proljeće, Davor Hrvoj, na online konferenciji za medije predstavio je bogati program, a detalje možete provjeriti u videu: https://www.youtube.com/watch?v=gL4GbZW8b0E
 
Kompletan program ovogodišnjeg MBZ-a pogledajte OVDJE.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja