Hot Jazz Band nastupa u Zagrebu

Hot Jazz Band nastupa u Zagrebu
Datum objave:
07.06.2021.

Koncert: Hot Jazz Band
Datum: 16. Lipanj
Vrijeme: 19:30
Mjesto:  Centar za kulturu Histrionski dom
Ilica 90, Zagreb

Mađarski kulturni institut ima zadovoljstvo pozvati Vas na koncert „Wonderful World” svjetski poznatog dixieland sastava Hot Jazz Band iz Budimpešte.

Ulaz je besplatan, no molimo Vas da se za rezervaciju mjesta javite na miz@mfa.gov.hu ili na telefon 01/48 37 703.

Hot Jazz Band, osnovan prije 35 godina evocira eru šarolike jazz glazbe, popularne 20-tih, 30-tih i 40-tih godina te rani jazz, a na repertoaru se mogu naći pored svjetskih hitova i neke mađarske skladbe iz istog razdoblja. Kroz svoju glazbu oživljavaju zvijezde poput Louisa Armstronga, Bennya Goodmana, Binga Crosbya i skladatelje poput Rezső Seressa, Georgea Gershwina, Duke Ellingtona i Fatsa Wallera.

Ovaj najuspješniji mađarski jazz sastav pobjednik je na četiri međunarodna i dva natjecanja u domovini, od kojih je najistaknutiji New Orleans International Jazz Competition održan 1995. godine u Francuskoj sa sudjelovanjem 54 benda. Šest puta su pozvani na najveći svjetski tradicionalni jazz festival koji se održava u Sacramentu (CA, SAD). Hot Jazz Band već je dvaput osvojio nagradu eMeRTon, dobitnik je i nagrade Lyre, Memorijalne nagrade Louis Armstrong, nagrade Srebrno drvo života, a 2015. postaje prvi mađarski dixieland i jazz bend kojem je uručeno najviše državno odlikovanje - nagrada Kossuth. Od osnutka su objavili četrnaest albuma.

Članovi:

    Tamás Bényei – truba, bendžo, pjevač i voditelj sastava
    Tamás Kovács – trombon, pjevanje
    László Fodor – klarinet, saksofon
    Lóránt Szabó – gitara, bendžo
    Zoltán Juhász – kontrabas
    István Galbács – bubnjevi

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja