Jubilarni 30.JazzTimeRijeka festival započinje 20. lipnja

Jubilarni 30.JazzTimeRijeka festival započinje 20. lipnja
Datum objave:
09.06.2021.

Rijetki su festivali u Hrvatskoj, regiji pa i u svijetu koji se mogu pohvaliti kontinuiranim djelovanjem tijekom tri desetljeća. JazzTimeRijeka jedan je od takvih festivala koji od svojih početaka, velikim trudom organizatora i zaljubljenika u ovaj glazbeni izričaj, svake godine privlači sve više publike i širi svoj utjecaj među novim generacijama jazz glazbenika.

“Ako imate festival koji traje 30 godina i oko njega još uvijek svi trepere - organizator, lokalna i šira zajednica glazbenici i publika - ako donosi smješak na njihova lica, zadovoljava i podgrijava njihovu strast za kulturom, to je potvrda da se radi o manifestaciji koja zavređuje da ju se čuva kao kap vode na dlanu.” Davor Hrvoj (Novi List)

U jubilarnu festivalsku godina JazzTimeRijeka ušao je sa novim vizualnim identitetom, djelom Črčke Designa. Tu je i serija video intervjua sa glazbenicima koji su sudjelovali na festivalu, neki od njih i od samih početaka. Video intervjue možete poslušati na YouTube stranici festivala na linku https://www.youtube.com/playlist?list=PLqbk86TJ0YVvFyQC25ncZ4IZEcfUn3QWo.
 
Kroz sve ove godine festival nije izgubio svoj duh i svježinu, a svakom novom godinom organizator festivala, G.I.S d.o.o., osluškuje svjetske trendove u promociji jazz glazbe i implementira ih u svoj rad, te time izdvaja JazzTimeRijeka od sličnih festivala u Hrvatskoj i regiji.
 
“JazzTime je neka vrsta kičme u strukturi riječkog jazza, glavni brand i centralni godišnji jazz događaj protekla tri desetljeća”, tvrdi Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke za Novi List. “Teško mi je reći što znači za ugled grada i kvalitetu života, a da to ne zazvuči pretenciozno, ali u svakom slučaju postojanje festivala u ovako ozbiljnom kontinuitetu pokazuje trajnu odluku svih bitnih partnera festivala da je živa riječka i kvarneska jazz scena nešto što je Riječanima važno.”

30.JazzTime Rijeka
@: info@jazztimerijeka.com
W: www.jazztimerijeka.com
Facebook: http://www.facebook.com/jazztimeri
Twitter: http://twitter.com/jazztimerijeka
 

Pokrovitelji:
Grad Rijeka, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička Zajednica Grada Rijeke, Primorsko-goranska županija, Jer svirati se mora HGU, G.I.S. glazbena produkcija, HDS ZAMP, JANAF, Promocija d.o.o., Thomastik-Infeld Vienna, Novi list, PolakMediaMusic, Jazz.hr, Radio Rijeka, HRT, NovinetTv, ProRec, TorpedoMedia, Rezonator Records

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja