Trio Franolić/Ćulap/Gabrić nastupa ispred Bookse

Trio Franolić/Ćulap/Gabrić nastupa ispred Bookse
Datum objave:
13.09.2021.

TRIO FRANOLIĆ ĆULAP GABRIĆ

Emil Gabrić, viola

Dražen Franolićoud (arapska lutnja)

Kamenko Ćulap, udaraljke (tar, mazar, udu)

Trio Franolić Ćulap Gabrić izvodi orijentalnu glazbu. U svojim autorskim kompozicijama spaja elemente arapske, turske i balkanske glazbe s indijskom, jazz, romskom i klasičnom glazbom. Arapski makami nadopunjuju se s romskim i durskim ljestvicama, te s pentatonikom, najčešće u kombinaciji s nepravilnim ritmovima. Oud i viola svojim se toplim zvucima prirodno prožimaju s egzotičnim udaraljkama. To je glazba koja teče kao slobodno razmišljanje, gotovo kao prirodni dijalog koji stvara magičnu atmosferu. Pripremaju materijal za prvi zajednički album.

Dražen Franolić i Kamenko Ćulap zajedno sviraju od 2008., snimili su albume Česma (2009.) i Bujrum (2013.). U suradnji s harmonikašem Markom Jovanovićem, kao trio Franolić Ćulap Jovanović snimili su albume Put (2016.) i Faza (2019.)

Sada predstavljaju suradnju s Emilom Gabrićem koji je bio član Paganini banda i Lada, snimio oko tristotinjak skladbi za razne izvođače, film, kazališne predstave i televizijske serije. Uz klasično glazbeno obrazovanje, glazbeni put obilježili su mu i susreti s romskom, srpskom i mađarskom glazbom. Dobitnik je nagrade Status. Emilova senzibilnost i kreativnost odlično su se uklopile u meditativnu atmosferu trija.

Poslušajte: https://www.youtube.com/watch?v=WYR3GkNWCYw&list=PLX5HN5uzas0nXw9jLICK7zGNTvj6nhpu7    

Pogledajte i web stranicu  http://www.franolic-oud.com/   


 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja