Rovinj-Rovigno Spring Jazz 2022

Rovinj-Rovigno Spring Jazz 2022
Datum objave:
04.05.2022.

Ovogodišnji 12. ROVINJ SPRING JAZZ će od 26. do 28. svibnja s ponosom predstaviti sjanje hrvatske jazz kreativce.
Sve tri večeri festivala imati ćemo priliku uživati u albumima prvijencima snimljenim u vrijeme pandemije i to će biti njihovo prvo predstavljanje istarskoj publici.
Diskografska kuća Menart objavila je album »From Now On« istarskog glazbenika Leona Brenka.
Radi se o lijepo osmišljenoj glazbi zasnovanoj na spoju jazza s plesnom glazbom. Album je snimljen u njegovom Analogic Recording Studiju u Puli.
Diskografska kuća Nota Bene Records objavila je album »Internal Walk«, prvo diskografsko izdanje trubača i skladatelja Roberta Mikuljana iz Labina. Mikuljan je autor svih skladbi na albumu a nadahnute su njegovim životnim iskustvima, korijenima i najboljim ljudima te događajima koje je proživio.
Svoj prvi album “In the Pocket” Zvonimir Šestak je objavio za Croatia Records. Album je snimljen u studenom 2019., u studiju Štala Recordings u Sloveniji. Skladbe su vrlo šarolike te spajaju razne žanrove koji većinom potječu ili imaju korijenje s afričkog kontinenta poput latin, afro-kubanske i brazilske glazbe.

Svi koncerti održati će se u Multimedijalnom centru i počinju u 21 sat a realizirati će se sredstvima Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinj-Rovigno ujedno i organizatora. Festival sufinancira Ministarstvo kulture i medija te Zuristička zajednica Grada Rovinj-Rovigno.

Detaljnije informacije potražite na www.pou.hr

 

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja