Najavljen 18. Jazz Festival Lošinj

Najavljen 18. Jazz Festival Lošinj
Datum objave:
09.06.2022.

18. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ 
18. IZDANJE JEDNOG OD NAJDUGOVJEČNIJIH JAZZ FESTIVALA NA JADRANU, JAZZ FESTIVALA LOŠINJ 
Ove se godine Jazz Festival Lošinj održava osamnaesti put. Organizacijski team pod vodstvom gitarista i skladatelja Zorana Jexa Jaegera, šefa kultnog funk banda The Bastardz, odlučio se za zanimljiv, kvalitetan i raznolik program. 
Uz podršku i pomoć Ministarstva kulture i medija, Primorsko goranske županije, Turističke zajednice i Pučkog otvorenog učilišta i ove ćemo godine upriličiti odličan festival - kaže Jex.
Tako će naš festival otvoriti proslavljeni pijanist Matija Dedić u duetu sa sjajnom Lanom Janjanin, koji će izvoditi mainstream jazz repertoar i namijenjen je tzv. klasičnoj jazz publici. Drugu večer nastupa LEIKAUFF PROJECT featuring ALEN SVETO, band sastavljen od najboljih hrvatskih instrumentalista, višestrukih dobitnika nagrada Status i Porin koji obećavaju eklektični mix i široki spektar jazza i srodnih pravaca od funka do bluesa, soula i fusiona. U svakom slučaju, očekuju nas prave glazbene poslastice, čime Lošinjski jazz festival i dalje održava svoj status jedne od najznačajnijih glazbenih manifestacija otoka, regije i cijele jadranske obale.
Doviđenja u Malom Lošinju, na otoku Lošinju!
 

18. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ
Ljetno kino Vladimira Nazora
 

28.07.2022
MATIJA DEDIĆ & LANA JANJANIN
Matija Dedić piano 
Lana Janjanin vox
 

29.07. 2022
LEIKAUFF PROJECT feat ALEN SVETO
Jurica Leikauff keys
Alen Svetopetrić gitara
Martin Petračić bas
Ivica Premelč sax 
Marko Matošević drums

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja