Drago Jakovčević slavi 50 godina ljubavi sa saksofonom 30. rujna u Lisinskom

Drago Jakovčević slavi 50 godina ljubavi sa saksofonom 30. rujna u Lisinskom
Datum objave:
06.09.2022.

Početkom ljeta Drago Jakovčević objavio je "Saxofaction", novi album kojim slavi svojih pedeset godina sviranja, stvaranja, ili kako sam Drago navodi, ljubavi sa saksofonom. S istim tim materijalom Drago dolazi u petak, 30. rujna, u Malu dvoranu Vatroslava Lisinskog, da s punokrvnim bendom izvede "Saxofaction" pred publikom.

Nakon desetogodišnjeg izbivanja iz diskografske aktivnosti, Drago Jakovčević snimio je novi nosač zvuka, po uhodanom receptu isprobanom na prvom solo albumu. Prvi, "Najbolji D.J. (Drago Jakovčević) u Hrvatskoj / The Best D.J. In Croatia", objavljen je 2013., a nastao je po filozofiji tipičnog modernog one-man band produkta. Gotovo deset godina poslije pred nama je "Saxofaction", drugi Jakovčevićev album s istom osnovnom idejom miksa globalnih i domaćih uspješnica. Sada ih ima osam, no ono što suštinski mijenja sliku jest pravi bend sastavljen od provjerenih muzičara, a oba njegova albuma govore o visokim sviračkim standardima i muziciranju na tragu velikana jazza.

Album sadrži osam vrhunskih covera velikih hitova domaće i globalne scene u izvedbi vrhunskih muzičara. "Saxofaction" je kovanica-dosjetka za koju Siniša Škarica u popratnom tekstu izdanja kaže kako mu se čini svakako najprikladniji slobodan prijevod "saksofona u akciji", al svakako nije ni slučajnost što na početku izdanja "Saxofactiona" stoji ikonični "Satisfaction". U nastavku stoje pravi svevremenski hitovi strane diskografije, no Drago se nije libio ni uhvatit u koštac s domaćim klasicima poput "Kad mi dođeš ti" i "Ako te pitaju" koje će biti jako zanimljivo čuti u ovoj varijanti na koncertnoj promociji novog albuma.

Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 100 kuna na linku, a album "Saxofaction" po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja