Davor Doležal - CD “Strange Beauty”

Davor Doležal - CD “Strange Beauty”
Datum objave:
16.05.2023.
Netom prije pandemije počinje na radu svog autorskog prvijenca Davor Doležal Quartet „Strange beauty“. Kako je ljubitelj mnogih glazbenih pravaca  i ne mari od žanrovskih podjela tako se i na pjesmama na albuma čuju ti šareni utjecaji. Naglasak kvarteta je prije svega na komunikaciji, "groove"-u, uživanju, slušanju, muzičkom uvažavanju i interakciji. Uz Doležala na gitari su i Nikola Šantek je na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu te Mirsad Dalipi na bubnjevima. Kao gosti dolaze stari znanci Robert Vrbančić na bas gitari, Mario Bočić na tenor saksofonu i Zvonimir Bajević na trubi.

Na albumu "Strange Beauty" nalazi se osam skladbi, a u skladbi "Tune for Woody" poseban gost je Matija Dedić. Ovaj duet snimljen je u studiju Dade Marinkovića u Zagrebu dok su ostale snimljene u live sessionima u Štala Recordingsu u Sloveniji. Ton majstori su Dado Marinković, Uroš Bon i Rok Lopatić, a mix, master i produkciju potpisuju Goran Kovačić i Davor Doležal. Zanimljiva naslovnica ovog albuma djelo je akademskog slikara Danijela Drakulića.

Davor Doležal više je od dvadeset godina prisutan na glazbenoj sceni. Prve nastupe odradio je u kultnom "B.P. klubu" početkom 2000. godine. Godine 2012. osniva kvartet "4in3+1" s kojim dobiva Porina u kategoriji "Najbolja jazz skladba" 2016. godine. Davor Doležal surađivao je s velikim brojem glazbenika, a od 2014. do 2018. godine bio je i član pratećeg benda Josipe Lisac.

 

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja