Festival „Jazz na njivah“

Festival „Jazz na njivah“
Datum objave:
20.05.2023.

Vikend jazza na Kvarneru - Festival „Jazz na njivah“
Trio Matije Dedića i kvartet Dina Ivelje donose jazz u selo Zvoneća

Selo Zvoneća u zaleđu Opatije i Matulja skriva svoj višestoljetni njegovan lokalitet njiva od niza “prezidi i lehi” koje ljudi i danas obrađuju, a ujedno su prekrasna šetnica. Zvonejske njive kao fenomen našega kraja u sebi sadrže i idealnu travnatu pozornicu za održavanje koncerata te će tako nakon dvije godine jazz koncerata autorskog programa braće Ružić ove godine događaj prerasti u dvodnevni festival „Jazz na njivah“. Festival će ugostiti vrhunski uradak basiste iz Šila na otoku Krka, Dina Ivelju koji nam dolazi sa svojim jazz kvartetom kojega uz njega na el.bassu sačinjavaju Luka Vrbanec na saksofonu, Zvonimir Radišić na gitari te Leonard Beriša na bubnjevima. Tako će nam oni prezentirati skladbe s albuma „Šilo meka jazza“ prvoga dana 25.5. s početkom u 17h, nakon čega slijedi otvaranje trodnevnog Festivala Jazz time u Rijeci. Već 28.5. u 16h na Zvonejskim će nas njivama dočekati genijalni Matija Dedić sa svojim triom - Krunoslavom Levačićem na bubnjevima te Zvonimirom Šestakom na kontrabassu. Uz zvukove jazza i autohtone sorte vina jarbola Franka Ružića uživati ćemo na originalnoj prirodnoj pozornici te ste pozvani svi - od najmlađih do najstarijih, avanturisti i šetači da nam se pridružite u ovome besplatnome koncertu i da provedemo lijepa popodneva na njivama u selu Zvoneća.
Već narednog dana 29.5. u 20h očekuje nas zatvaranje vikenda jazza na Kvarneru kada će Vedran Ružić u HKD-u na Sušaku održati predstavljanje MBZ projekta – Music Beyond Zen – glazbe nestabilnosti kojega popratite u odvojenim najavama.
Realizirano uz pomoć Općine Matulji, TZ Kvarnera, HUZIP-a, udruge Terra Liburna, Marine-hidraulik, Željka i Ines Kinkela koji su nam ustupili njivu na korištenje kao i svim ljudima dobre volje.

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja