Leon Brenko - „Keep On Moving“

Leon Brenko - „Keep On Moving“
Datum objave:
19.07.2023.

Leon Brenko
„Keep On Moving“
https://bfan.link/keep-on-moving-1  
Poznati pulski jazz glazbenik, Leon Brenko, objavio je drugi album s autorskim pjesmama „Keep On Moving“! Od 19. srpnja na svim digitalnim servisima i CD-u!   
„U odnosu na prvi album, za koji sam neko vrijeme promišljao o izboru glazbenika s kojima ću ga snimiti te kompozicijama koje odabrati s obzirom na šarolik materijal, stvari oko snimanja ovog albuma dogodile su se prirodno. Odmah od početka znao sam što želim. Kompozicije su nastajale spontano, nisam se žanrovski opterećivao, i sve kao da su pisane za ovaj bend.“, kaže Leon Brenko o novom, drugom solo albumu „Keep On Moving“.
Neke od kompozicija je, kaže, imao od ranije i one su se uz minimalne aranžmanske zahvate savršeno uklopile u novi materijal. Glazbenici na „Keep On Moving“ su Leonov quartet s kojima je snimio i prvi album. To su bubnjar Marko Lazarić, basist i kontrabasist Bojan Skočilić i gitarist Alen Spada, a na četiri kompozicije im se pridružila i brass sekcija koju čine trombonist Miron Hauser, saksofonist Vojkan Jocić i trubač Darko Sedak Benčić.
Album je sniman u Analogic Recording Studiu u Puli, Istarskom Narodnom Kazalištu i Studiu84 pored Samobora. Snimili su ga u nekoliko sessiona tijekom jeseni 2022 i prve polovice 2023. Sve kompozicije na albumu su autorske pjesme Leona Brenka. Album je miksao Alen Spada, a za mastering je zaslužan Drago Smokrović Smokva. Aranžmane za brass sekciju prlilagodio Miron Hauser. Fotografije i dizajn omota kao i na prvom albumu potpisuje Igor Zirojević.
Album će nakon izlaska najprije predstaviti porečkoj publici u sklopu festivala „Jazz u Lapidariju“ gdje  Leon nastupa s quartetom 19. srpnja. 28. srpnja nastupa u Novigradu s triom u „Prolazu Boška Petrovića“. Nekoliko stvari s novog albuma već je doživjelo svoju premijeru na nedavno održanom „Siscia Open Jazz & Blues Festivalu“ na kojem je nastupio s quartetom i na „Labin Jazz Festivalu“ gdje su svirali kao Leon Brenko Trio.

Popis pjesama:
1. Keep On Moving
2. Sofia's Dance
3. Soulmates
4. Tony's Place
5. Mother's Love
6. Girl With Two Names
7. Heita
8. Metropolitana

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja