Uzbudljiva glazbena sezona i inovativna pretplata u Hrvatskom domu Split

Uzbudljiva glazbena sezona i inovativna pretplata u Hrvatskom domu Split
Datum objave:
02.09.2023.

Najava najuzbudljivije glazbene sezone i inovativne pretplate u Hrvatskom domu Split
Hrvatski dom Split od listopada kreće u realizaciju nove, četvrte sezone. Renomirani glazbenici predstavit će se kroz četiri ciklusa pod nazivima 1.618, Chiaroscuro, Kontrapost i Ad libitum. Hrvatski dom obećava najuzbudljiviju glazbenu sezonu do sada, a uz bogat i tematski raznovrstan program za publiku je osobito bitna novost jedinstvena pretplata u kulturi Teserakt, koja uz ciklusne pretplate daje potpunu slobodu pretplatniku u kreiranju vlastite sezone, odnosno odabiru koncerata na koje se pretplaćuje. Pretplatnici će sami birati koncerte koje će uključiti u svoju pretplatu u pakete od 4, 8, 16 i 24 koncerata, a više je informacija dostupno na službenim stranicama: https://hdsplit.hr/novosti/detalj/teserakt-jedinstvena-pretplata-u-kulturi Kroz cijeli rujan pretplate će se prodavati na blagajni Hrvatskog doma radnim danom od 9 do 12 i od 16 do 19 te subotom od 10 do 13 sati.

U CIKLUSU CHIAROSCURO (jazz) predstavit će se jedan od najvažnijih srpskih glazbenika Vasil Hadžimanov, The Baylor Project koji stvara pod utjecajima jazza, gospela, bluesa i soula, Zvonimir Šestak Groove Assembly koji spajaju razne žanrove koji većinom potječu ili imaju korijenje s afričkog kontinenta. Valentinovo u Hrvatskom domu rezervirano je za splitsko-zadarski sastav Black Coffee i pjevačicu Uršulu Najev. Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a, dobitnici Porina za najbolji album jazz glazbe („Insite”) te za najbolju skladbu jazz glazbe („Waltz Through the Night”) i najbolju izvedbu jazz glazbe („To the Lite”) svoj će pobjednički program predstaviti splitskim ljubiteljima jazza. Svojih će pet minuta dobiti i Mimika Orchestra, progresivni avangardni konceptualni jazz-world ansambl.

Leon Brenko Trio predstavit će skladbe na klaviru, kontrabasu i bubnjevima, a Chui, jedinstvena pojava na našoj glazbenoj sceni, objedinjuje razne žanrove, od jazza, preko popa i rocka do klupske i elektronske glazbe. Svjetski dan jazza obilježit će James Carter Quartet i The Music of Eddie "Lockjaw" Davis. Miro Kadoić Kvintet pokazat će zanimanje i za jazz tradiciju i inovaciju, a projekt „Bolling in Split” posvećen je obradama djela francuskog pijanista, skladatelja i glumca Claudea Bollinga. Kvintet Pavla Miljenovića bit će posvećen izvedbama suvremenog, ali razumljivog jazza, onog koji čvrsto stoji na zasadama jazz tradicije.

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja