N O I S E - Audiovizualni spektakl

N O I S E - Audiovizualni spektakl
Datum objave:
14.09.2023.

Nakon uspješne ljetne turneje koja je obuhvatila šest gradova diljem Hrvatske, zagrebačka bubnjarica i kompozitorica Bruna Matić najavljuje samostalni koncert svojeg audiovizualnog projekta N O I S E 26. rujna u klubu Peti Kupe u Zagrebu.

Istoimeni album N O I S E koji je izašao u listopadu 2022. govori o buci kao definirajućoj karakteristici modernog urbanog života. 75-minutni audiovizualni projekt besprijekorno spaja glazbene izvedbe uživo sa sinkroniziranim video projekcijama, dok je kombinacija elektronike i jazza naišla na oduševljenje kritike i publike.

Opisujući svoje kreativno putovanje, Bruna Matić je ispričala: "Ovim sam projektom željela proniknuti u koncept buke – nešto s čime se susrećemo svaki dan, ali često zanemarujemo. N O I S E mi je omogućio da ispitam različite aspekte buke, njen utjecaj na nas, i njegovo predstavljanje kao razorne sile i izvora inspiracije."

Ansambl se sastoji se od uspješnih glazbenika hrvatske glazbene scene: Vojkan Jocić, saksofonist iz hvaljenog benda Chui i Jazz orkestra HRT-a, Filip Pavić, hvaljeni jazz gitarist koji je 2022. također izdao album pod nazivom ‘’Labyrinth Songs’’, Hrvoje Galler na klavijaturama i Goran Delač na bas gitari, etablirani glazbenici koji već dugi niz godina djeluju na glazbenoj sceni, pobrinut će se da buke na ovom koncertu ne nedostaje.

N O I S E nije samo izvedba; to je impresivno istraživanje zvuka, slike i emocija koje će zasigurno očarati publiku i ponuditi joj svježu perspektivu na svijet buke koji nas okružuje.

Uhvatite Brunu Matić i njezin ansambl na samostalnom koncertu 26. rujna u klubu Peti kupe. Ulaznice su dostupne na sljedećem linku:

https://www.entrio.hr/event/n-o-i-s-e-15080

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja