“Discrepancies in Blue” - novi album Denisa Razza

“Discrepancies in Blue”  - novi album Denisa Razza
Datum objave:
31.12.2023.

Istaknuti riječki jazz glazbenik, saksofonist Denis Razumović prošle je godine obilježio velikih 30 godina koncertiranja i bavljenja jazz glazbom, što možda najbolje opisuju riječi glazbenog novinara i kritičara Davora Hrvoja: “Trideset godina čiste improvizacije, iliti “život po sluhu”.

Novi album nastao je iz potrebe za introspektivnom potragom za osobnom estetikom, kao plod promišljanja o faktorima koji su utjecali na formiranje njegovog glazbenog ukusa te izvršili utjecaj na njegov glazbeni stil i zvučne slike koje svirkom pokušava dočarati. Stvoren je i u svrhu razumijevanja svih delikatnih mehanizama, koji putem glazbe pokreću procese prenošenja emocija i utječu na stvaranje posebnih atmosfera tijekom svirke, koje se kreću u rasponu od sretnih, idiličnih, euforično razdraganih pa sve do tjeskobnih, turobnih i morbidnih impresija. Sve to rezultiralo je albumom “Discrepancies in Blue” o kojemu je njegov autor Denis Razumović Razz podijelio: “Uz izbor mojih osam kompozicija posvećenih fenomenu blues glazbe, pažljivi će slušatelj imati priliku uroniti u nepravilne, mračne i asimetrične pukotine u konstantnom plavetnilu bluesa.”
...
Uz Razzov alto i soprano saksofon, glazbu stvaraju bubanj Rajka Ergića, kontrabas i električni bas Vedrana Ružića, klavir Dorjana Cuculića i gitara Karla Ilića. Svoj doprinos nastanku „Discrepancies in Blue“ dali su i truba Roberta Mikuljana ('Parlie Charker' i 'Dicentrarchus Labrax') i vokal Lovre Mirtha u jedinoj skladbi sa stihovima - 'Room Full of Spirits'.

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja