Jazz Point Novi Zagreb - Zoran Majstorović kvartet

Jazz Point Novi Zagreb - Zoran Majstorović kvartet
Datum objave:
05.06.2024.

CENTAR ZA KULTURU NOVI ZAGREB
Trg Narodne zaštite 2, 10020 Zagreb, Croatia

14. 6. 2024. u 20 i 30
Terasa, CZK Novi Zagreb
Ulaz je besplatan!
Pridružite nam se pod otvorenim nebom terase našeg Centra na posljednjem koncertu ciklusa Jazz Pointa Novi Zagreb prije ljetne pauze kada nam svoju glazbu predstavlja Zoran Majstorović u pratnji kvarteta.
Ovo je još jedan izuzetan koncert u našem ciklusu koji je postao nezaobilazna točka za sve ljubitelje jazza u našem gradu. U slučaju kiše koncert selimo u Veliku dvoranu CZK.
Koncert Zoran Majstorović kvarteta će biti premijerni nastup ovog kvarteta u Zagrebu, a izvodit će skladbe sa Zoranovih ranije objavljenih albuma i poneku skladbu ostalih članova sastava. Suradnju su započeli tijekom studija na jazz odjelu konzervatorija G. Tartini u Trstu i ona traje do danas.
Ne propustite biti dio ove jazz etno večeri koja će vas odvesti na nezaboravno putovanje na još jednom izdanju Jazz Pointa.
Vidimo se na koncertu!
ZORAN MAJSTOROVIĆ KVARTET:
Zoran Majstorović - gitara, oud
Giorgio Giacobbi - saksofon
Paolo Jus - bas
Camilla Collet - bubanj
Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multi-instrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta.
U stručnom usavršavanju ističe se magisterij sa maksimalnom ocjenom na jazz odjelu konzervatorija "Giuseppe Tartini" u Trstu(Italija), a osim nastupa sa mnogim hrvatskim glazbenicima imao je prilike snimati ili nastupati sa svjetski poznatim jazz i etno glazbenicima kao što su Joe Locke, Reginald Veal, Bruce Ditmas, Klaus Gesing, Rob Bargad, John Stowell, Anthony Pinciotti, Mihaly Dresch, Asaf Sirkis, Michael Erian, Yoshio Machida, U.T.Gandhi, Francesco Bearzatti, Eldar Saparayev, Iva Bittova, Jimmy Weinstein i mnogi drugi.
Također je iskusni aranžer u domeni jazz, etno i improvizirane glazbe te je pisao i aranžirao glazbu za mnoge hrvatske i inozemne orkestre i manje sastave. Njegovo polje djelovanja nije ograničeno samo na jazz i etno glazbu već se bavi i drugim aspektima zvuka i glazbe kao što su "sound art", projekti usmjereni k poimanju zvuka kao materijala u umjetnosti, "site-specific" koncerti...
Dobitnik je i raznih nagrada: "Status" kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist (dodjeljuje HGU), "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist (dodjeljuje HGU), "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor (dodjeljuje HDS), "Apoksiomen" za unapređivanje kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije. Višestruki je dobitnik nagrade "Porin", redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja, te je član Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika.
FB // www.facebook.com/zoranmajstorovicofficial
IG // www.instagram.com/zoran_majstorovic_music
BC // https://zoranmajstorovic.bandcamp.com/
FB JAZZ POINT NOVI ZAGREB // https://www.facebook.com/jazzpointnovizagreb

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo

© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja