Monster in the Garden / Mirokado Quartet

Uvjerljive izvedbe i nadahnute improvizacije

Datum objave:
13.05.2009.
Autor:
Davor Hrvoj
Mirokado Quartet promovirao CD “Monster in the Garden”

Uvjerljive izvedbe i nadahnute improvizacije

Mirokado Quartet je 13. ožujka u B.P. Clubu promovirao kompakt disk, “Monster in the Garden” u izdanju Aquarius Recordsa. Iako to nije prvi album multiinstrumentalista i skladatelja Mira Kadoića - objavljivao je pod svojim imenom, te sa svojom skupinom Ten Directions - prvi je što ga je snimio sa svojim novim kvartetom u kojem sviraju gitarist Elvis Penava, kontrabasist Goran Rukavina i bubnjar Janko Novoselić.
Uigrana ritam sekcija, sastavljena od glazbenika koji su nedugo svršili školovanje na glazbenoj akademiji u Grazu, ujedno sjajnih solista, odlično se uklopila u Kadoićeve zamisli koje su na tragu glazbenik nastojanja novog naraštaja glazbenika na suvremenoj svjetskoj sceni. U realizaciji osebujna pristupa koristi električnu gitaru s pedalom ostvarući poseban ugođaj spajanjem akustičnog i elektrificiranog zvuka. U nastojanju da svoje zamisli, između ostalog i vjernu reprodukciju zvuka, ostvari na zavidnoj razini Mirokado Quartet je album snimio u Londonu.
Stalni član Big banda HRT-a, suradnik najznačajnijih glazbenika hrvatske i slovenske jazz scene, alt saksofonist, klarinetist, flautist (sva tri glazbala zastupljena su na CD-u) i skladatelj Miro Kadoić je na CD uvrstio isključivo vlastite skladbe raznolika karaktera nastale u raznim razdobljima njegove karijere. Na promociji Quartet je izveo tek četiri od devet skladbi s albuma: “Tangero”, “Driving with Hugo”, “Reconciliation”, te posebice atraktivnu “Monster in the Garden” u kojoj se Kadoić, ne prvi put, poziva na istarsku tradicijsku glazbu. Osim zanimljivim skladbama Quartet je oduševio uvjerljivim izvedbama slobodnije forme s nadahnutim improvizacijama svih članova, što su odlike i izvedbi uvrštenih na album.
(Preuzeto iz Novog lista od 17. 3. 2008.)
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja