Promocija novog CD-a Balkan Zoo Ensemble

Promocija novog CD-a Balkan Zoo Ensemble
Datum objave:
16.02.2015.
Balkan Zoo Ensemble vas poziva na promociju novog CD-a, u četvrtak 19.2. u 21:30 sati u legendarnom Jiggy baru, Ivana Broza 48, Zagreb.
 
Mario Rašić je jedan od najpoznatijih hrvatskih basista. Stalni je član grupe „Goran Bare i Majke“. Studijski je kao i session glazbenik. U svojoj glazbenoj karijeri snimio je 14 studijski albuma sa raznim hrvatskim izvođačima. Odsvirao je veliki broj koncerata, festivala i klupskih svirki. Autor je dva studijska albuma u izdanju Croatia Recordsa.
Kompozicije koje Balkan Zoo Ensemble izvodi balansirana su fuzija različitih glazbenih stilova sa primjesama „balkanskog“ melosa, kompleksnih ritmova, jazz harmonije i improvizacije. koji su svojim sviračkim umijećem doprinijeli toplom i cjelovitom zvuku benda. Ensemble je osnovan 2012. godine po izlasku prvog studijskog albuma „Milje“.
 
Balkan Zoo Ensemble su:
 
Viktor Lipić-Lipa (klavijature) jedan je od najcijenjenijh hrvatskih klavijaturista koji bez poteškoća barata raznim glazbenim stilovima. Bogata autorska, studijska i koncertna karijera koju bi bilo teško ukratko predstaviti (Goran Bare & Majke, Trio Livada, Valerija Nikolovska, itd.)
 
Pavle Miljenović (gitara) mladi i perspektivan gitarista aktivan na hrvatskoj jazz sceni. Diplomirao je gitaru na jazz akademiji u Klagenfurtu. Svirao je i surađivao sa svjetskim top glazbenicima kao što su Joe Zawinul, Jeff Berlin, Barry Harris..
 
Žarko Hajdarhodžić (flauta) profesor je flaute na umjetničkoj školi „Franje Lučića“ ali je puno poznatiji po dugogodišnjoj suradnji sa svjetski priznatim lutnjistom Edinom Karamazovom.
 
Miroslav Lehpamer (bubnjevi) surađivao sa mnogim glazbenim imenima poput Natali Dizdar, Ivane i Marije Husar, Sick Swing Orcestra, itd. Pohađao je prestižni njujorški Drummers Collective.
 
Svi koji imaju sreću da rade mogu u pristojno doba na počinak!
 
Mario Rašić & Balkan Zoo Ensemble - Roots and Weeds (official video)
 
Cijeli album:
 
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja